Familiebrouwerij Diks

Familiebrouwerij Diks brouwt exclusief voor het eiland Texel. De bieren van de familie zijn dan ook uitsluitend op Texel verkrijgbaar.

Onze topbieren

Winterbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Tesselaar Bruuzer

Familiebrouwerij Diks

Tesselaar Bruuzer is een Tripel. Bruuzer is het Tessels dialect voor Wildebras. Uit de koperen ketels van de enige brouwfamilie die Texel rijk is komt een onstuimig en krachtig bier van hoge gisting de “Tesselaar Bruuzer”. Een Tripel van 9% alcohol met een blonde gloed van de Dageraad, een hopbyte van een selectie prachtige hopbloemen geven dit zware bier van hoge gisting een prachtige hopbitter in de afdronk met een zoete zweem van tropisch fruit.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Tesselaar Dukdalf

Familiebrouwerij Diks

Tesselaar Dukdalf is een stoere, krachtige Quadrupel van 10% vol. Alc. De rijke donkerkopere kleur ontstaat door een variatie aan geroosterde gerst en mout soorten. Vol van smaak, met prachtige moutbittertonen gecombineerd met een zachte hopbitter door de bijzondere Marynka hop. Een klein zoetje maakt een fluweelzachte afdronk!

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Tesselaar Slufter Bok

Familiebrouwerij Diks

Tesselaar Slufter bok is een volmondig bovengistende Winterbok van 7,5%. Door gebruik van verschillende geroosterde moutsoorten is het bier robijnrood van kleur en heeft het een robuuste smaak.

Winterbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Tesselaar Eilandkriebel

Familiebrouwerij Diks

Het Foorjaar is wellicht het mooiste jaargetijde van het eiland. De lammetjes in de wei, de duinvalleien die weer kleur krijgen, het zonnetje die uit de wind weer warmte straalt… maar ook na een periode van donker bier, tijd voor een zacht geurend en bloemig blond bier. Dit speciale blonde bier heeft 6,4% Alc.vol. is ondergistend en ongefilterd. Dit betekent dat alle smaak bewaard is gebleven. In ons speciale bierglas geschonken een feest voor het oog en een streling voor de tong. Van de tap of van de fles combineert dit blonde bier fantastisch met een heerlijke maaltijd of om lekker te genieten na een dag op het eiland. Dit vierde bier van de Tesselaar Familiebrouwerij is, naast het Tesselaar Eilandbiêr, de Razende Bok en Witte Tessel-Aar Weizen alleen op Texel te verkrijgen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Tesselaar Witte Tessel-Aar

Familiebrouwerij Diks

Dit bovengistende Witbier van 4,9% Alc.vol. is lichtblond en mistig van kleur. De smaak beleving van de Witte Tessel-Aar Witbier is fruitig met tonen van banaan en kruidnagel door de gekozen bijzondere giststam. De volle smaak van tarwe zorgen ervoor dat dit karaktervolle Witbierbier een fris tarwezuurtje heeft. Gist is een van de belangrijkste smaakmakers van dit speciale bier dat gebrouwen is met iets meer tarwemout dan gerstemout.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Tesselaar Kouwe Skéépekop

Familiebrouwerij Diks

Kouwe Skéépekop is gebrbrouwen met donkere moutsoorten die dit bier een volle karamelsmaak geven. De sinaasappelschil zorgt voor een fruitig aroma met een soepele afdronk. Fijn bier om na een gure koude wandeling over het strand, door de bossen of langs de schapen (met sjaal) heerlijk te genieten bij een knapperend houtvuur.

Winterbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Razende BOK!

Familiebrouwerij Diks

Razende BOK! dankt zijn naam aan de enorme zandplaat midden in zee, ten zuiden van Texel: De Razende Bol. Verschillende geroosterde moutsoorten geven dit bockbier karakteristieke en rijke karamel- en koffietonen. Door de balans van de geroosterde mout krijgt het bier zijn zachte moutbitter en uitbundige kleur. De keuze van de verschillende hopsoorten zorgt daarnaast voor een subtiele hopbitter in de afdronk.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle