Brouwerij De Ranke

Brouwerij De Ranke is sinds 2005 gevestigd in Dottignies in België. Er gingen hier al heel wat jaren van bier brouwen aan vooraf. Maar het werd tijd voor een eigen onafhankelijke brouwerij. Als bierliefhebbers waren de brouwers van De Ranke begin jaren tachtig bezorgd over het verdwijnen van vele kleine en middelgrote brouwerijen met prachtige bieren. Daarom hebben zij zelfs in een land met zoveel brouwerijen, alsnog hun droom verwezenlijkt. In 2015 bedraagt de jaarlijkse productie bedraagt 500.000 liter en wordt ongeveer de helft geëxporteerd naar meer dan 20 landen wereldwijd.

Onze topbieren

9,0

De Ranke Hop Harvest 2020

Brouwerij De Ranke

De Ranke Hop Harvest 2020 is een IPA. Brouwerij de Ranke is één van de weinige brouwerijen die met verse hop brouwen. Om dat te vieren wordt elk jaar in november de Hop Harvest in beperkte oplage gelanceerd. Een ultravers bier gemaakt van ongedroogde hop, met een veelzijdige bloemige hopsmaak. Lichtgeel van kleur en hoogst aromatisch. En hoewel het geen IPA is, komt het het dichtst bij deze bierstijl. In bitterheid zwaarder dan andere hoppige bieren als IPA's.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

De Ranke Guldenberg

Brouwerij De Ranke

De Ranke Guldenberg is een donker Blond bier. Dit bier past perfect in de categorie Blond & Krachtig door het moutige en hoppige karakter. De mouten maken het bier zoetig en de hop zorgt voor een kruidige tegenhanger. Deze Blond heeft een vrij stevige body en een kruidig bittere finish.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

De Ranke Triple-Solar

Brouwerij De Ranke

De Ranke Triple-Solar is een Tripel op Belgische leest geschoeid. Moutige aroma's, fruitige tonen, inclusief een fijne bittere afdronk.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

De Ranke XX Bitter

Brouwerij De Ranke

De Ranke XX Bitter is een Blond bier. Zoals de naam al zegt heeft dit bier een vrij stevige hopbitterheid. De zoete moutige tonen brengen dit bier in balans. De Ranke XX Bitter heeft naderhand een vrij lange bittere finish.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

De Ranke Baron Belge

Brouwerij De Ranke

De Ranke Baron Belge komt in de buurt van een Farmhouse Ale. Het gaat dus om een ongefilterd bier met een lichte kleur en wat gist op de bodem van de fles. Dat hoort erbij. Het aroma zou je landelijk kunnen noemen, het bier ruikt naar vers graan en geroosterd brood, door de rogge- en tarwemout waarmee is gebrouwen. Je ruikt misschien ook hooi? Het is een boeket met hop. Je ontdekt mogelijk fruitige en grassige noten van sinaasappel en bladeren. De smaak is verfrissend! De gist en vooral de hop komen volledig tot zijn recht. Hier opnieuw veel kruiden met een krachtige bitterheid die lang in de mond blijft hangen. De gist brengt nog meer karakter met zijn tonen van witte peper. Het geheel is fris en droog omdat de restsuikers van de mout volledig zijn opgenomen door de gist. Bitter, droog, kruidig en zeer fris! Baron Belge is een rustiek bier dat qua stijl tussen een Farmhouse Ale en een Saison in zit. Een grensoverschrijdend bier!

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

De Ranke Simplex

Brouwerij De Ranke

De Ranke Simplex is een Blond bier. Het doet je in eerste instantie denken aan een Pilsener. Dit Blond bier is fris met een sterk hoppig karakter en een bittere nasmaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle