Brouwerij De Ranke

Brouwerij De Ranke is sinds 2005 gevestigd in Dottignies in België. Er gingen hier al heel wat jaren van bier brouwen aan vooraf. Maar het werd tijd voor een eigen onafhankelijke brouwerij. Als bierliefhebbers waren de brouwers van De Ranke begin jaren tachtig bezorgd over het verdwijnen van vele kleine en middelgrote brouwerijen met prachtige bieren. Daarom hebben zij zelfs in een land met zoveel brouwerijen, alsnog hun droom verwezenlijkt. In 2015 bedraagt de jaarlijkse productie bedraagt 500.000 liter en wordt ongeveer de helft geëxporteerd naar meer dan 20 landen wereldwijd.

Onze topbieren

9,0

De Ranke Hop Harvest 2020

Brouwerij De Ranke

De Ranke Hop Harvest 2020 is een IPA. Brouwerij de Ranke is één van de weinige brouwerijen die met verse hop brouwen. Om dat te vieren wordt elk jaar in november de Hop Harvest in beperkte oplage gelanceerd. Een ultravers bier gemaakt van ongedroogde hop, met een veelzijdige bloemige hopsmaak. Lichtgeel van kleur en hoogst aromatisch. En hoewel het geen IPA is, komt het het dichtst bij deze bierstijl. In bitterheid zwaarder dan andere hoppige bieren als IPA's.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

De Ranke Guldenberg

Brouwerij De Ranke

De Ranke Guldenberg is een donker Blond bier. Dit bier past perfect in de categorie Blond & Krachtig door het moutige en hoppige karakter. De mouten maken het bier zoetig en de hop zorgt voor een kruidige tegenhanger. Deze Blond heeft een vrij stevige body en een kruidig bittere finish.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

De Ranke Triple-Solar

Brouwerij De Ranke

De Ranke Triple-Solar is een Tripel op Belgische leest geschoeid. Moutige aroma's, fruitige tonen, inclusief een fijne bittere afdronk.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

De Ranke XX Bitter

Brouwerij De Ranke

De Ranke XX Bitter is een Blond bier. Zoals de naam al zegt heeft dit bier een vrij stevige hopbitterheid. De zoete moutige tonen brengen dit bier in balans. De Ranke XX Bitter heeft naderhand een vrij lange bittere finish.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

De Ranke Simplex

Brouwerij De Ranke

De Ranke Simplex is een Blond bier. Het doet je in eerste instantie denken aan een Pilsener. Dit Blond bier is fris met een sterk hoppig karakter en een bittere nasmaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

De Ranke Noir De Dottignies

Brouwerij De Ranke

De Ranke Noir De Dottignies is een zeer krachtige Belgian Ale. Het bier donkerbruin van kleur en de zoetheid komt je direct tegemoet. Verwarmende zoete smaken als karamel, toffee, chocolade en zoethout komen naar voren. In de afdronk ontdek je een klein bittertje.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle