Bierbrouwerij De Boei

Bierbrouwerij De Boei is een brouwerij op het Noord Hollandse eiland Texel, net buiten het dorpje Den Hoorn. De Boei kun je niet verwarren worden met de veel grotere Texelse Bierbrouwerij, die is gevestigd in Oudeschild. Deze brouwer hoort bij Landgoed de Bonte Belevenis.

Er wordt bij de Boei op kleine schaal gebrouwen. De brouwers gaan voor bijzondere speciaalbieren, gebrouwen met alleen natuurlijke ingrediënten. Per jaar brouwen zij tussen de 75 en 100 hectoliter bier. Het gaat hier niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit!

De bieren worden onder andere in de eigen theeschenkerij verkocht en geschonken, en natuurlijk ook bij de de Bonte slijterij op het landgoed. Ook wordt het bier zoals de Noorderzon en Dicht Mist op enkele andere locaties op Texel verkocht.

Onze topbieren

7,5

De Boei Windkracht 6

Bierbrouwerij De Boei

De Boei Windkracht 6 is een Blond bier dat gebrouwen is op basis van gerstemout, water, diverse hopsoorten en gist en gagel uit de tuin van de brouwers.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

De Boei Dichte mist

Bierbrouwerij De Boei

De Boei Dichte Mist is een Witbier van bierbrouwerij De Boei op Texel. Verfrissend en makkelijk doordrinkbaar. Deze zomerse dorstlesser laat zich prima combineren met lichte gerechten, zoals salades en witvis.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

De Boei Noorderzon

Bierbrouwerij De Boei

De Boei Noorderzon is een Pilsener van De Boei Brouwerij op Texel. Deze Pilsener is soepen van smaak en is gebrouwen met wat honing. Een lekkere verfrisser na een heerlijke dag op het Noord Hollande eiland.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25