Brouwerij 3 Fonteinen

Bierbrouwerij 3 Fonteinen is een Belgische bierbrouwerij in Beersel. Deze brouwerij brouwt al sinds 1887 bier. De naam 3 Fonteinen verwijst vermoedelijk naar de drie porseleinen handpompen die de bieren lambiek, faro en kriek lieten stromen.

Gaston De Belder en zijn vrouw Raymonde Dedoncker die zich net in Beersel gevestigd hadden, besloten in 1953 de brouwerij over te nemen. De zaken gingen zo goed dat na 10 jaar uitbreiding noodzakelijk was en de zaak verhuisde naar de huidige locatie aan het Herman Teirlinckplein. Sindsdien is het café van de brouwerij ook ook restaurant. Voor het blenden van de Geuze 3 Fonteinen werd gebruik gemaakt lambiekbieren aangekocht bij Brouwerij Boon, Brouwerij Girardin en Brouwerij Lindemans. In 1999 werd in de “3 Fonteinen” voor het eerst zelf lambiek gebrouwen. Sinds 2001 zijn Beersel Blond en Beersel Lager op markt verkrijgbaar.

Onze topbieren

7,9

3 Fonteinen Oude Geuze Cuvee Armand & Gaston

Brouwerij 3 Fonteinen

3 Fonteinen Oude Geuze Cuvee Armand & Gaston is een Oude Gueuze. Het bier is een blend van bieren uit 2013, 2014 en 2015.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

3 Fonteinen Oude Geuze

Brouwerij 3 Fonteinen

3 Fonteinen Oude Geuze is een complexe Geuze. Bier met rinzige, fruitige aroma's van van appel en vanille en mooie houtsmaken.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

3 Fonteinen Hommage

Brouwerij 3 Fonteinen

3 Fonteinen Hommage is een Lambic. Hommage is een stevige Frambozenlambiek. Vol en met intense aroma's van bosvruchten. Zuur, fruitig en authentiek.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter