7,0

Berghoeve Uut Eerder Tied Red Wine Barrel Aged

Berghoeve Brouwerij (37)

Berghoeve Uut Eerder Tied is genoemd naar Landschap Eerde tussen Den Ham en Ommen. Dit is een extra lang gelagerd bier, donker en vol met zoete tonen, die doen denken aan rode wijn. Logisch ook want dit bier is gerijpt op rode wijn vaten.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend
7,0

Het oordeel van de Bierista's

Berghoeve Uut Eerder Tied Red Wine Barrel Aged is beoordeeld met een gemiddelde van 7,0 door onze Bierista's

7,3

Smaak

6,8

Zicht

6,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Fruitig en zoetige smaak met chocolade "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Donkerrood/bruin en schuim wat snel weg is

7,5 Neus Rode wijn met chocoladetonen

7,5 Smaak Fruitig met chocolade. Redelijk zurig op de tong. Geeft een heel warm mondgevoel. Heeft wel rode wijngeur maar ik proef het niet echt. Mooi chocoladebittertje in de afdronk.

6,5

"barrel aging wordt toegepast om een goed bier nog specialer te maken, naar mijn idee is hier het tegenovergestelde bereikt. mijn voorkeur ligt absoluut bij de basis versie."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

6,0 Zicht bier vertoont gushing, na razendsnel ingegeschonken te hebben zit in het glas toch een helder roodbruin bier maar het schuim is onregelmatig en slaat snel neer tot een ringetje.

6,0 Neus in tegenstelling tot de mooie aroma's van de basic versie is er nu een zwak houterig aroma met een licht zuurtje.

7,0 Smaak de fruitige smaken van de basic versie zijn behoorlijk afgezwakt, wat rest is een caramelmoutige basis met wat houttonen. mondgevoel is plakkerig, alcoholwarmend maar ook wat wrang samentrekkend.

Zonder Oktoberfest is het stil in München

Het is stil in München. Onder normale omstandigheden zou de Duitse stad tot en met zondag 4 oktober de bierhoofdstad van de wereld geweest zijn.

Verder lezen

Expert-reviews: Wat zeggen Bierista's?

Dagelijks plaatsen Bierista's hun bevindingen op de website. Deze expert-reviews vormen een inspiratebron voor steeds meer bierliefhebbers.

Verder lezen

Podcast over Bierista en de liefde en passie voor bier

Hoe word je toonaangevend in de biermarkt in Google? Bureau OAK deed onderzoek en maakte er een speciale podcast over met Bierista.

Verder lezen

BrewDog strooit nog kwistiger met hop

BrewDog heeft het recept voor de succesvolle Punk IPA aangepast. Ook staan de spotlights gericht op de krachtige Double Punk IPA.

Verder lezen