7,9

Berghoeve Hammer Blont

Berghoeve Brouwerij (46)

Berghoeve Hammer Blont, hoe blont kun je zijn? Een smaakvol, fris bier, een fijne doordrinker.

Details

Bierstijl
Alcohol
6.0%
Categorie
Soepel en Subtiel
Kenmerken
Blond
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,9

Het oordeel van de Bierista's

Berghoeve Hammer Blont is beoordeeld met een gemiddelde van 7,9 door onze Bierista's

7,7

Smaak

8,1

Zicht

8,1

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Dit is voornamelijk een zoet en moutige blond met een aantal verschillende hopsoorten die voor een lekkere lichte bitterheid zorgt in de nasnaak. Verder zorgt voor een licht plakkerig mondgevoel. Dit is een blond bier die je het best in de avond kan drinken en niet zozeer in de zon. Hierdoor vind ik het een ideaal bier voor de lenten en herfst (tussen 10 en 20 graden) of bij een haardvuur in de zomerse avonden of in de winter."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Honingkleur, het is een troebel bier met een mistige gloed erin. Schuimkraag verdwijnt snel maar had medium bellen.

8,0 Neus Frisse geur met hoppige aroma's. Verder ruik je ook wat moutigs.

7,5 Smaak Ook de smaak is voornamelijk zoet en moutig. Verder is het een goed vol bier met verschillende hopsoorten

Spijssuggestie Ideaal bier om een pittig gerecht te dempen

7,8

"Een mooie en zachte blond, goed doordrinkbaar "

Gijs Pullen

28.843

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,4 Zicht Goudgeel, medium schuimkraag

7,7 Neus Hoppige aroma's, zoetig

7,7 Smaak Hoppig, moutig

Spijssuggestie Zoute haring, frituur

8,3

"volmondig blond bier, zal zeker veel liefhebbers vinden! voor mijn smaak had het iets dunner mogen zijn voor meer frisheid."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,5 Zicht gouden biertje met mooi regelmatig wit schuim

8,5 Neus zoetig moutig met aangnaam hoparoma.

8,0 Smaak moutig met zachte smaken van klassieke hopsoorten. volmondig mondgevoel, lichtplakkerig. nasmaak is zoetige moutigheid overgaand naar droge hoppigheid.

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen