8,1

BE+ER Tripel Saison

BE+ER (12)

Tripel Saison van BE+ER is een stevige Saison. Toch is hij fris en fruitig in de smaak met een droge nasmaak en een fijn bittertje.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
8.7%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6-8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, Barbecue, In goed gezelschap
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,1

Het oordeel van de Bierista's

BE+ER Tripel Saison is beoordeeld met een gemiddelde van 8,1 door onze Bierista's

8,0

Smaak

7,7

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"Een makkelijk drinkbare sterke saison met een fris en zacht karakter. De term gevaarlijke doordrinker is hier zeker op zijn plaats. De smaken zijn mooi in balans."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,8 Zicht Mistig blondkleurig bier met een volle schuimkraag met kleine bellen. De schuimkraag wordt gevoed door de kleine koolzuurbelletjes die opstijgenin het glas.

7,8 Neus Kruidige en frissegeur van koriander en kardemom, gecombineerd met een hoppige geur. Daarnaast heeft het iets stro-achtig

8,0 Smaak Een frisse citrussmaak die richting sinaasappelschil gaat. De kruidigheid van koriander en kardemom versterkt dit. De body is vol en zacht met een lichte koolzuurprikkeling. De nasmaak is vrij droog en licht bitter.

Spijssuggestie Diverse romige en pittige kazen. Een patatje stoofvlees. Gebraden kip.

8,5

"Heerlijke Tripel met iets minder kracht"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Neus

8,1 Smaak

7,7

"Door (te) rijk schuim eerst wat lastig te behappen en ruiken. Wel lekker en speciaal van smaak."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Lichtgeel, wat mistig en vol koolzuur. Het schuim wil na openen al spontaan uit de fles, is wat veel en verdringt het bier zelf. Stabiel, grof en wit van kleur.

7,6 Neus Enigszins bitter/moutige geur.

7,8 Smaak Smaak is verrassend, fris, fruitig, wat koekkruiden. Door deze combinatie best bijzonder. Wat bitter in de nasmaak.

Spijssuggestie Wild gevogelte: patrijs/fazant. Chocolademousse. Bij menig borrelgarnituur (met worst, kaas, zoutjes enz.).

Lekkerste bockbieren 2025 verkozen!

De Tweede Kamer-verkiezingen staan voor het einde van de maand gepland. De minstens zo belangrijke 23e editie van Het Lekkerste Bockbier van Nederland werden afgelopen weekend al gehouden. En dat leverde twee prachtige winnaars op...

Verder lezen

Het favoriete bier van Sinterklaas

In de schappen van de supermarkt ben je ze vast alweer tegengekomen: pepernoten. Soms vragen we ons weleens af of er überhaupt een periode is dat ze er niet meer liggen, maar dat terzijde. Wat je vanaf nu ook in de schappen van o.a. Albert Heijn, Spar en Jumbo kunt terugvinden is...

Verder lezen

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen