Zaterdag nemen vrouwen de roerstok over bij De Molen

4 maart 2020

Wist jij dat het zondag 8 maart ‘International Women’s Collaboration Brew Day’ is? Deze bijzondere dag - die niet geheel toevallig samenvalt met de Internationale Dag van de Vrouw - wordt voor de zesde keer georganiseerd door een groep vrouwelijke brouwers uit Engeland.

In het kader van deze dag brouwt Brouwerij de Molen in Bodegraven zaterdag 7 maart een bier ter ere van Rosie the Riviter. Rosie is het symbool van de vrouwen die in de Tweede Wereldoorlog de fabrieken draaiend hielden, terwijl de mannen vochten aan het front. Ze is afgebeeld op de bekende poster van de vrouw met de rode hoofddoek en de kreet 'We can do it!'

New England IPA

Dit jaar is de bevrijding 75 jaar geleden. Dus daarom brengt De Molen een eerbetoon aan de strijdbare vrouwen van die tijd. Rosie the Riviter, een New England IPA met passievrucht is het recept, speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door brouwer Emily Tankey van De Molen. 

Vrouwen

Tijdens het brouwen op  zaterdag komt een groot aantal genodigde bierliefhebbende vrouwen samen om van gedachten te wisselen, om te proeven en natuurlijk om samen te brouwen. De opbrengsten van het bier worden gedoneerd aan Microkrediet voor Moeders. Deze stichting help vrouwen in Azië door middel van microkredieten een eigen bedrijfje te starten.

Brouwerij De Molen

Brouwerij de Molen in Bodegraven werd in 2004 gestart in historische molen De Arkduif aan de Oude Rijn. De brouwerij speelt sinds die tijd een gewaardeerde rol in de internationale craft beer scene en werd onlangs voor de dertiende keer beloond met een top 100 notering (nr 15) van alle brouwerijen wereldwijd (33.000 geregistreerd) door internationaal bierplatform Ratebeer. Van de bieren die Brouwerij de Molen brouwt wordt zo’n 50% naar 40 landen geëxporteerd. Bekende bieren van de brouwerij zijn onder andere Hop & Liefde, Vuur en Vlam en Hel & Verdoemenis.