Weihenstephaner dik in de prijzen bij World Beer Awards

9 augustus 2019
De bieren van Weihenstephaner staan wereldwijd bekend om de fantastische kwaliteit. Dat werd deze week nog maar weer eens onderstreept. Tijdens de World Beer Awards haalde de Duitse brouwerij vier medailles.

Tijdens de World Beer Awards 2019 daalde in Londen een ware prijzenregen neer op brouwers uit de hele wereld. In ruim vijftig verschillende categorieën werden per land winnaars bekend gemaakt. Weihenstephaner Kristall Weissbier behaalde een gouden medaille. Zilver was er voor Weihenstephaner Hefe Weissbier. Deze veel bekroonde Weizen wordt door kenners als één van de beste Weizenbieren ter wereld beschouwd.

Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel is een weizenspecialiteit met wat moutige karameltonen. Een zeer smaakvol bier, een stuk donkerder dan het reguliere hefe weissbier. Deze topper was ook goed voor een zilveren plak. Weihenstephaner Vitus maakt het kwartet compleet. Dit bier is één van de jongste bieren uit de stal van de brouwer uit Beieren. Dit bier met 7,4% alcohol werd geïntroduceerd in 2007. Ook dit bier sleepte al vele prijzen en medailles in de wacht. Daar kan nu dus een zilveren medaille van de World Beer Awards 2019 aan worden toegevoegd.