Week van het Nederlandse Bier 2019 van start

16 mei 2019
De Week van het Nederlandse Bier is van start. Van donderdag 16 tot en met zondag 26 mei zijn er diverse activiteiten door het hele land. De Week begint traditioneel met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. De speciale week wordt besloten op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei met de Nederlandse Brouwerijdagen.

Het kan niet op de komende dagen. Bierliefhebbers kunnen zich tot zondag 26 mei bijna letterlijk onderdompelen in bier. In aanloop naar de Week van het Nederlandse Bier presenteerden diverse brouwerijen een nieuw bier. Zo kwamen Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company met de Witte Raaf, vroeger een iconisch Witbier dat beide brouwers nu nieuw leven hebben ingeblazen. Grolsch presenteerde Zomerzon, een nieuw bier in de serie Grolsch Proeverij en Budels liet de Budels Hopped 0.0% het levenslicht zien.

Nederlands Bierproeffestival

Bierliefhebbers die donderdag 16, vrijdag 17 of zaterdag 18 mei naar het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag gaan kunnen heel veel nieuwe bieren proeven. Tientallen brouwers, groot en klein, staan gebroederlijk naast elkaar opgesteld om bierliefhebbers te laten genieten van al dat moois dat in ons land wordt gebrouwen.

Nederlandse Brouwerijdagen

Tijdens het laatste weekend van de Week van het Nederlandse Bier - op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei, openen tientallen brouwerijen de deuren voor het publiek. De brouwerijen die deelnemen zijn verspreid over heel Nederland; er is er altijd wel een bij jou in de buurt. Zowel grote als kleine brouwers en brouwers met en zonder ketel geven je een inkijkje in hun bedrijf en vertellen met liefde en passie over de bieren die zij brouwen.

Speciale krant

In aanloop naar de Week van het Nederlandse Bier is een speciale krant verschenen. Deze is gratis af te halen bij Mitra-winkels en bij AH. Ook is de krant verkrijgbaar bij diverse brouwerijen en horecagelegenheden. Het programma tot in detail vind je op de site van de Week van het Nederlandse Bier.
Blockimage bimage 1258