Speciale krant rond de Week van het Nederlandse Bier is uit

28 april 2019
Het duurt niet lang meer. Van 16 tot en met 26 mei wordt de Week van het Nederlandse Bier gevierd. Dit is een week met tal van bierige activiteiten verspreid over het hele land. Traditioneel begint de week met het Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag en wordt afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen, waarin de brouwerijen hun deuren open zetten voor publiek. Om niks te missen van deze feestelijke week is een speciale krant verschenen, die je gratis kunt afhalen bij onder meer Mitra en Albert Heijn.

De Week van het Nederlandse Bier bestaat acht jaar. In die acht jaar is de belangstelling voor bier enorm gegroeid. Ook het aantal brouwerijen is in die periode ruimschoots verdubbeld. En we drinken met z'n allen steeds meer bier. Reden genoeg voor een feestje, dus wordt van 16 tot en met 26 mei stevig uitgepakt met proeverijen, bierdiners, rondleidingen, brouwdemonstraties en andere biergerelateerde activiteiten.

Speciale krant

Birdy Publishing, uitgever van diverse bierboeken en Bier! Magazine, heeft de Week van het Nederlandse Bier weten te verpakken in de speciale krant van 32 pagina's. Deze krant kun je gratis afhalen bij Mitra Slijterijen en bij het Albert Heijn-filiaal bij jou in de buurt. Zeker doen, want de krant staat vol wetenswaardigheden en lezenswaardige bierverhalen. Zo is er aandacht voor de toonaangevende biercompetitie Dutch Beer Challenge en wordt aandacht besteed aan het 300-jarige bestaan van Bavaria.

Natuurlijk is er ook aandacht voor de almaar groeiende aandacht voor biereducatie. De redactie besteedt uitgebreid aandacht aan de Bierista Bieropleiding, inmiddels uitgegroeid tot de grootste bieropleiding van Nederland. Dat wij als Bierista daar trots op zijn onderstrepen we graag met een paginagrote advertentie, die je ook onderaan dit artikel vindt. 

Bier Butler App

Ook is er aandacht voor andere trends, zoals het combineren van bier en food. De Bier Butler App is een handige tool van de brouwers van Nederland, die je precies verteld welk gerecht het best combineert met jouw bier, en andersom. Natuurlijk vind je in de krant ook een compleet overzicht van alle activiteiten in de Week van het Nederlandse Bier. Noteer de data 16 tot en met 26 mei in je agenda en pak mee die gratis krant.