Vislunch levert verrassende combi's op met bier

10 oktober 2019
In restaurant Kaapse Maria in de binnenstad van Rotterdam mocht de vis uitgebreid zwemmen. Geen visgerechten gecombineerd met wijn, maar met bier. Cef-kok Marnix Benschop bereidde een aantal gerechten met vergeten vissoorten en pairde deze gerechten met verschillende bieren. De aanwezige culinaire pers was verrast en genoot met volle teugen.

Het idee om bier en vis samen op de kaart te zetten is een idee van het Nederlands Visbureau en de Nederlandse Brouwers. Het Nederlands Visbureau vraagt speciale aandacht voor Nederlandse vissoorten, die wat in de vergetelheid zijn geraakt, zoals schar, tongschar, poon en mul. De Nederlandse Brouwers wilde de aanwezigen laten ervaren hoe spannend en lekker het is om gerechten met bier te pairen. Bieren die op de kaart stonden waren Heineken 0.0, Kaapse Harrie, Kaapse Leen en Kees! Double IPA.

Bockbier

De herfst is natuurlijk het seizoen voor Bockbier. Vandaar dat Marnix ook de Grolsch Herfstbok, Texels Bock, Amstel Bock en  La Trappe Bock bij de gerechten serveerde. Deze Bockbieren zorgden voor totaal andere  smaaksensaties dan de eerder genoemde vier bieren. Volgens de gasten was het een bijzondere ervaring te proeven hoe goed bieren samengaan met de gerechten.

Bier Butler

Alle gerechten en combinaties zijn terug te vinden in de Bier Butler app. Deze gratis app is onmisbaar voor iedereen die graag aan de slag wil met het maken van foodpairings. In de app zie je onder 'Inspiratie' hoe Marnix de vier verschillende gerechten bereid en ze pairt met bier.