Uiltje Brewing Company in de prijzen tijdens Dutch Beer Challenge

1 mei 2019

Uiltje Brewing Company is tijdens de prijsuitreiking van de Dutch Beer Challenge in de prijzen gevallen met 5 van hun IPA’s. 

De Bird of Prey IPA is uitgeroepen tot de beste IPA van Nederland tijdens de Dutch Beer Challenge 2019. Het bier van Uiltje Brewing Company werd afgelopen donderdag bekroont met de gouden medaille. Dat was echter niet de enige medaille die de Haarlemse brouwerij heeft binnengesleept. In de categorie Black IPA won de Little Black Dress een bronzen medaille en in de categorie Triple IPA werd het bier, wat speciaal gebrouwen is voor het vierjarige bestaan van de Uiltje Bar, gevestigd in het centrum van Haarlem, bekroond met een zilveren plak. 

De Dr. Raptor werd verkozen tot beste Double IPA van Nederland, en in diezelfde categorie heeft de Cascade Green Sweater de bronzen medaille gewonnen. De brouwerij ging naar huis met maar liefst 5 medailles en was samen met brouwerij La Trappe de enige brouwerij met 2 gouden medailles. 

Erkenning voor de brouwerij

Volgens Uiltje Brewing Company is dit een bekroning op hun werk. De brouwerij specialiseert zich in verse en hoppige bieren en de uitslag van de prijsuitreiking bevestigt dat Het Uiltje de beste IPA brouwer van Nederland is. "Hier hebben we ons best voor gedaan, dus we zijn er erg trots om deze titel te mogen ontvangen", aldus Uyleman.

Bekijk hier alle resultaten van de Dutch Beer Challenge 2019.