Twee keer licht, een keer donker

20 februari 2021
De Bierista Community heeft weer heel wat expert-reviews geschreven de afgelopen dagen. Dat is handig, want zo kun je in een oogopslag zien welke bieren moeite waard zijn en welke bieren je beter kunt laten staan. Uit al die expert-reviews hebben we drie biertips geselecteerd. Deze week zijn dat twee lichte, blonde bieren en een keidonker bier.

Het eerste bier is de Gerardus Blond, een abdijbier uit de Limburgse heuvelen. Dit bier wordt gebrouwen in het meest duurzame brouwhuis van Europa. Kenners weten dan dat het over het brouwhuis gaat van Gulpener. Gerardus Blond is een zeer soepele Blond met een licht kruidig karakter. Dat valt bij veel bierliefhebbers in de smaak, getuige de gemiddelde beoordeling van een 7,6 en een plek in hoogste regionen van de Top 10 Beste Blond Bieren. Dit uiterst doordrinkbare bier is onder meer verkrijgbaar in de webshop van Gulpener en bij supermarkt Lidl.=

Hertog Jan Weizener

Het wordt al een beetje voorjaar dit weekend. En met het zonnetje in het gelaat is een Weizen of een Witbier altijd ok. Hertog Jan gooit al jaren hoge ogen met een kruising tussen een Witbier en een Weizen. Hertog Jan Weizener heeft het beste van twee werelden. Fris, fruitig, dorstlessend. Daar wil je graag een tweede glas van. Bierista's bevelen dit bier van harte aan. Deze Weizener krijgt een 7,4.

Complicated

Dan tot slot het derde bier, een kneiter van de Flying Dutchman, de brouwerij van de maand bij Bierista. In het speciale pack - dat inmiddels is uitverkocht - zat de More Complicated Than Your Girlfriend Stout. Een zeer donker bier met een donkerbruine schuimkraag en 8% alcohol. Chocolade, koffie, espresso, geroosterde mout, er valt zo ontzettend veel te ontdekken in dit donker en rijke bier. De kenners waarderen dit bier met liefst een 8,3!

Bestel nu het TFD-pack!

Gratis speedcourse

Wil je nader kennis maken met de bijzondere bieren van de Flying Dutchman kijk dan eens in de webshop van de brouwerij. Ook in de Bierista-shop hebben we een actie-pack klaar staan met deze innovatieve brouwer. Zeer de moeite waard om meer te weten te komen over deze bijzondere brouwerij. Vandaar dat we bij Bierista een gratis speedcourse hebben ontwikkeld. O ja, ben je Bierista? Dan krijg je 10% korting op de bieren van Flying Dutchman. Check de exclusieve Bierista-deals op je account-pagina.

Nog geen Bierista? Meld je dan snel aan voor de Bierista Bieropleiding. Nu bestellen is gelijk beginnen! Met een studieduur van circa 8 uur heb jij je officiële Bierista Biediploma.