Tip: Drie frisse zomerse bieren

25 mei 2021
Het zonnetje heeft lang op zich laten wachten. Voor de deskundigen is het moment aanstaande dat de temperaturen boven de 20 graden gaan uitkomen. Zo wordt het toch echt aangenaam vertoeven op het terras of in de tuin. We hebben drie biertips voor je om de dorst te lessen.

Onze eerste tip is een evergreen. Brugse Zot Blond is zo'n klassieker waar je echt zin in kunt hebben. Het goudgele bier verleidt je met die prachtige witte schuimkraag en de omhoog parelende koolzuurbelletjes. Daarvan loopt het water je in de mond. Met 6% kun je deze prima zo drinken, maar met een bitterballetje of een toastje met bijvoorbeeld brie wordt het nog gezelliger. De bierkenners van Bierista houden er wel van; zij geven dit bier gemiddeld een 7,5.

Sierra Nevada Pale Ale

Over klassiekers gesproken. Deze Sierra Nevada Pale Ale wordt door de kenners gezien als de 'Moeder aller Pale Ales'. Dit bier uit Californië werd in 1980 voor het eerst gebrouwen. De cascade-hop geeft fraaie tonen van citrus, waarbij je zeker de grapfruit tonen zult herkennen. Dit stijlicoon vind je sinds kort in veel supermarkten en slijterijen in heel Nederland. Een bier met wereldfaam is fijn om in de koelkast te hebben staan. Met een milde bitterheid en 5,6% alcohol is dit heel fijn voor bij de barbecue.

Texels Blond

Texels Skuumkoppe is natuurlijk bij iedereen wel bekend. Maar op Texel worden veel meer prachtige doordrinkbare bieren gebrouwen. Wat te denken van de Texels Blond. Een zacht en rond bier met een fruitige touch. Geen hogere wiskunde, gewoon een eerlijk bier waar je graag een tweede glas van drinkt. Als het zonnetje daadwerkelijk begint te schijnen, heb je met dit bier in je glas zo het ware eilandgevoel te pakken!