Thuis minder alcoholvrij

20 april 2020
De corona-crisis heeft een enorme impact op de bierwereld. Los van het feit dat er veel minder bier wordt verkocht, lijkt het er op dat er verhoudingsgewijs minder alcoholvrij gedronken wordt. Nu we thuis zitten, kiezen we weer vaker voor een bier met alcohol.

In moeilijke tijden is een extra stukje ontspanning, een genietmomentje zeer welkom. Nu we thuis zitten kiezen we - als we drinken - vaker voor een bier met alcohol. Als we drinken, want het aantal drinkmomenten is een stuk minder. Logisch, want verjaardagsfeesten, vrijmiddagborrels, visites en familiefeestjes zijn allemaal even taboe. Samen voetbal of Formule 1 kijken is er ook niet bij. Maar als we toch even lekker willen genieten, dan pakken we nu vaker een bier met alcohol. Even lekker de boel de boel laten en samen met je partner ontspannen met een goed glas.

Beloning

Rondvraag leert ook dat de thuiswerkers aan het eind van de middag graag een glas bier drinken. Als je 's ochtends niet in de file hoeft te staan, heb je 's middags om een uur of vier of vijf je productie wel gehaald. Een glas bier is dan de ultieme beloning voor weer een werkdag. Dit geldt zeker voor de leeftijdsgroepen vanaf zo'n 40 jaar.

Genietmomentje

Mocht je uit bovenstaand denken dat alcoholvrij bier niet meer in trek is. Dat is zeker niet zo. De alcoholvrije bieren zoals vandeStreek Playground non-alcoholic IPA, de Jever Fun, Weihenstephaner Alkoholfrei en al die andere alcoholvrije en -arme bieren uit de Bierista Top 10 Alcoholvrij zijn nog steeds uitermate populair. Toch lijkt de crisis ervoor te zorgen dat we onszelf wat vaker een echt genietmomentje toestaan.