Hilversums café The Skiff tijdelijk slijterij

17 mei 2020
Je hebt al jaren een goedlopende kroeg in het hartje van Hilversum en van de een op de andere dag moet je de deuren sluiten. Oorzaak: Covid19. Geen stamgasten meer dus geen inkomsten. En nu?


Nederlandse horecaondernemers zijn hartstikke creatief; versturen bierpakketten, openen een Drive Through, houden online pubquizen. Creatieveling Barry van Boeijen van de Hilversumse Skiff bedacht ook alternatieven. Een paar weken terug schoof hij raam van het café omhoog zodat het als doorgeefluik fungeerde van tapbier. Het café dat bieren schenkt als Pilsner van Hertog Jan, verschillende speciaalbieren van Maxiumus en Meesterstuk 2020 van Jopen, brainstormde verder. Want het venten van tapbier zette nou niet echt zoden aan de dijk. 

Slijterij

"Van café naar slijterij, zo hopen wij de crisis te overleven", aldus Van Boeijen van The Skiff. In plaats van een tap, bar, en tafeltjes is het pand aan de Kampstraat omgetoverd tot The Skiff Liquor Store. Dagelijks kunnen liefhebbers er bier, wijn, exclusieve rum, gedestilleerde dranken en likeuren kopen. Totdat het café weer op een rendabele manier open mag, kunnen mensen dagelijks bij ons terecht voor hun alcohol behoeftes en kunnen kiezen uit speciaalbier, wijnen, rum, whisky's en nog veel meer."