Texelse komt met Skiller Wit

13 mei 2020
De lente hangt in de lucht en dat is voor de Texelse Bierbrouwerij reden genoeg met een nieuw wit schuimend bier op de proppen te komen. En we noemen hem Texels Skiller Wit.

De naam Skiller Wit is afgeleid van Oudeschild, dat door Texelaren 'Ouweskil' wordt genoemd. En de Texelse Bierbrouwerij is in dat vissersdorp gevestigd. Een en een is twee! Net als Noorderwiend, Goudkoppe en Skuumkoppe is Skiller Wit ambachtelijk gebrouwen en vol van smaak.

Kaasfabriek

Deze bieren worden gebrouwen in de voormalige kaasfabriek, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied De Hoge Berg. De brouwerij is een bezoekje meer dan waard. Je kunt met eigen ogen zien hoe het bier gebrouwen wordt en uiteraard kun je zelf ook de verschillende bieren van Texels aan een smaaktest onderwerpen.

Citrus

Wat kun je verwachten als je Skiller Wit in je glas schenkt? Een lekkere dorstlesser met slechts 5% alcohol. De frisheid dankt het bier aan de toevoeging van citrus en kruiden. Dit nieuwe speciaalbier is ongefilterd, gist na op fles en fust, en wordt gebrouwen van uitsluitend natuurlijke grondstoffen, zoals Texelse gerst en tarwe. Zeker eens proberen met verse asperges, mosselen of een fijn stukje witvis!