Schneider Weisse Original TAP 7 is de beste Weizen

25 november 2020
De Brussels Beer Challenge heeft voor de derde dag op rij prijswinnaars bekend gemaakt. De Duitse familiebrouwerij Schneider Weisse sleepte een goud én een zilveren medaille in de wacht.

Schneider Weisse is een ambachtelijke familiebrouwerij, die wereldberoemd is vanwege de open vergisting. Deze wijze van vergisten zorgt voor een smaakvol bier met een eigen karakter. Bovendien worden de bieren niet gepasteuriseerd en niet gefilterd, waardoor je kunt genieten van de echte smaak van een Weizen.

Schneider Weisse Original

Het vlaggenschip van de ambachtelijke brouwerij is de Schneider Weisse Original TAP 7. Deze vrije donkere Weizen heeft een dikke romige schuimkraag en die typische aroma's van een Weizen vol banaan en een vleugje kruidnagel. Schneider Weisse Original TAP 7 is de standaard als het om weizenbieren gaat. "En toch is het telkens weer feest als een vakjury het bier ook als beste erkent", aldus Maarten Tegenbosch van Schneider Weisse Nederland.

Beste Weizen

Schneider Weisse Original TAP 7 werd uitgeroepen tot beste Weizen tijdens de Brussels Beer Challenge. Het is niet de eerste keer dat dit bier een prestigieuze prijs wint. Ook de Bierista Community is zeer te spreken over dit ambachtelijke bier. De kenners waarderen dit bier met een dikke 7,5; goed voor een plaats in de Top 10 Beste Weizen, een lijst samengesteld door Bierista's vol aanbevelingen van bieren die echt de moeite waard zijn.

Schneider Weisse Aventinus

Er was meer te vieren voor de brouwerij uit Beieren. Schneider Weisse Aventinus TAP 6 behaalde zilver in de categorie van de Weizen Doppelbocken. Dit donkere bier wordt door de bierkenners van Bierista bejubeld met een gemiddelde waardering van een 8,2. Ook de jury van de Brussels Beer Challenge was onder de indruk van dit prachtige bier. De Aventinus eindigde net voor Davo Weizenbock, gebrouwen door de Deventer bierbrouwerij Davo.

Verkrijgbaarheid

Wil je ook genieten van deze prijswinnaars van Schneider Weisse, dan kun je terecht bij Mitra Slijterijen en andere bierspeciaalzaken. Je kunt de bieren ook heel voordelig en gemakkelijk in huis halen door eenvoudig te bestellen in de Schneider Weisse webshop.