Schneider Weisse komt naar Eindhoven

22 mei 2019

De Schneider Weisse Fanclub Nederland ontvangt in het weekend van 23 t/m 26 mei fanclubs vanuit heel Europa in Eindhoven. De huidige eigenaar Georg Schneider VI die sinds 2000 aan het roer van de brouwerij staat zal ook aanwezig zijn. Dit jaar is een uniek jaar, het is namelijk de eerste keer na 24 jaar dat een fanclub treffen in Nederland plaatsvindt!

Schneider Weisse is een grote familiebrouwerij uit Kelheim (Beieren, Duitsland), die bekend staat om zijn hoge kwaliteit Weizen bieren. Naast de TAP 7 Original, hebben zij menig bekendheid in Nederland verworven met werelds eerste Weisse Doppel Bock, TAP 6 Aventinus, en onze Nederlandse fanclub favoriet: TAP 5 Hopfen Weisse. Tegenwoordig erkent de brouwerij meer dan 40 fanclubs van over de hele wereld. De Nederlandse fanclub is de jongste in de lijst (opgericht in 2014). 

Deze fanclubs komen jaarlijks bij elkaar om te genieten van het mooie bier, elkaars gezelschap en een stukje cultuur. Er zijn diverse activiteiten georganiseerd om onze buitenlandse gasten kennis te laten maken met de mooiste plekjes van Eindhoven.

We hebben enorm veel zin in dit fanclub treffen. We hebben allerlei leuke activiteiten op het programma staan; bijvoorbeeld een speurtocht door de stad, uiteraard brouwerij bezoeken én een avond met diverse lokale artiesten die in Duitse stijl muziek maken.” - Dennis Kort en Joyce Maas (organisatoren van het Schneider Weisse Eindhoven treffen)

Zelf komen kijken?

Op donderdagavond 23 mei zal een deel van de fanclubs al arriveren in Eindhoven. Ontvangst vanaf 18.00 uur in Drinkers pub, Kerkstraat 11 in Eindhoven.