Smikkelen en smullen tijdens Schneider Weisse Experience

25 februari 2020
Bierliefhebbers opgelet! Er worden op dinsdag 10 maart heel bijzondere bieren geschonken van Schneider Weisse. Bierconnaisseur Bert Kuperus heeft warme banden met de Schneider-familie. En dat heeft de deuren van de kelders van de brouwerij geopend ....

Schneider Weisse is een typische Duitse familiebrouwerij, waar de zevende generatie aan het roer staat. De brouwerij is gespecialiseerd in Weizen-bieren. En denk nu niet dat Weizen alleen maar van de mooie goudgele rakkers zijn met een royale schuimkraag. Natuurlijk, de Schneider Weisse Original Tap 7 is inderdaad de verfrissende dorstlesser, die je zomers veel op de terrasjes ziet. Maar Schneider Weisse heeft bijvoorbeeld ook de Aventinus Tap 6, een Weizen Doppelbock van 8,2% en door Bierista's beoordeeld met gemiddeld een 8,1. En als je concentraat maakt van dit smaakvolle, frisse donkere bier, dan heb je de Aventinus Eisbock, een traktatie boordevol smaak.

Rijpen in de kelders

De brouwerij laat ook bieren rijpen in de kelders. Deze bieren ontwikkelen dan dikke tonen van port en sherry. Elk jaar is weer anders. Een bijzondere ervaring om dat te proeven. In de kelders staan ook houten vaten, waarin bieren liggen te rijpen. Speciaal voor de Schneider Weisse Experience in Oldenzaal zijn exclusieve bieren uit de kelder gehaald.

Reserveren

Kun je niet wachten met het proeven van de bieren van Schneider Weisse, bestel dan alvast deze speciale bierbox met maar liefst 25% korting. De Schneider Weisse Experience is op dinsdag 10 maart. De aanvang is om 19.00 uur. Gastheren zijn Bert Kuperus en Bas Boerrigter. De experience in biercafé De Engel in Oldenzaal wordt geleid door Maarten Tegenbosch, aka Mr. Schneider Nederland. Kaarten kosten € 20,-. Je ticket ligt klaar na betaling van € 20,- op NL59 RABO 0329236296  tnv Kuperus ovv Schneider Weisse Experience. Je kunt ook alvast warmlopen in de Nederlandse webshop van de brouwerij.