D'n Ossebock van Muifelbrouwerij voor derde keer Beste Bockbier

29 oktober 2019
Het bockbier D’n Ossebock van de Muifelbrouwerij is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot Beste Bockbier van Nederland.

De Muifel flikt het weer! Voor de derde keer op rij is het bockbier D’n Ossebock van de Muifelbrouwerij uitgeroepen tot Beste Bockbier van Nederland. Een prestatie van formaat waarmee de craft brouwerij uit Oss grote brouwers zoals La Trappe, Bavaria, Amstel, Jopen en Texelse achter zich laat.

Trotse winnaar

Eigenaar Martin Ostendorf tijdens de prijsuitreiking: “Wat een enorme eer om weer een jaar lang de titel Beste Bockbier van Nederland te mogen voeren. We wonnen de prijs al in 2016. In 2017 werd de wedstrijd niet georganiseerd. We wonnen opnieuw in 2018 en nu zijn we wederom de trotse winnaar!”

Circa 100 bieren

Aan de competitie deden zo'n honderd bockbieren mee. Er werd blind gekeurd door een jury van deskundigen onder leiding van Derek Walsh. Er zijn prijzen uitgereikt in drie categorieën (Donker Bock tot 7%, Dubbelbock/Sterke Bock en Speciaal Bock), waarbij D’n Ossebock van de Muifelbrouwerij meedeed in de klasse Donker bock tot 7%.

Top 10 Beste Bockbieren

Als de bladeren vallen stort de Nederlander zich traditioneel op het roodbruine Bockbier. Daarin is Nederland uniek in de wereld. In ons land kennen we twee Bockbier-competities. Behalve de 'Beste Bockbier-competitie, zoals hier beschreven, kennen we ook de verkiezing 'Lekkerste Bockbier van Nederland'.
Ben je benieuwd welke Bockbieren gewaardeerd worden door Bierista's? Check dan hier de Top 10 Beste Beste Bockbieren.

Vlnr. Marco Philipsen, algemeen directeur van Mitra, Martin Ostendorf van Muifelbrouwerij en Rianne Joosse, voorzitter van Pint.