Nu is de tijd voor een Datisandere Koekoek van Bird Brewery

25 maart 2020
Het zonnetje schijnt, het voorjaar is in aantocht. Dan wil je lekker in het zonnetje genieten van een goed glas bier. Bierista heeft een dorstlessende tip, waarmee je niet alleen jezelf maar ook de brouwer een goede dienst bewijst in deze rare tijden. We drinken vandaag Datisandere koekoek van Bird Brewery!

Datisandere koekoek is een naam die klinkt als een klok ... Dat geldt ook voor alle andere bieren van Bird Brewery. De namen van de bieren bevatten allemaal namen van vogels. Neem bijvoorbeeld de Nognietnaar huismus, Datsmaaktnaar Meerkoet of de Non Alk.  Van dat soort namen krijg je automatisch een glimlach op je gezicht.

Frisse dorstlesser

Datisandere koekoek is een Saison met slechts 5,6% alcohol. Het bier is wat mistig en heeft een rijke schuimkraag. Als je ruikt aan het bier dan vallen de frisse fruitige aroma's op. Ook de smaak is lekker fris, waarbij tonen van citrusfruit mooi naar voren komen. De gist zorgt voor lichte funky touch. Dit is echt een fijne dorstlesser voor in het voorjaarszonnetje

Hoge waardering

De Bierista Community, die bestaat uit een dikke 2500 Bierista's , roemt de frisheid, de fruitigheid en de doordrinkbaarheid van dit bier, dat al meerdere prijzen in de wacht heeft gesleept. Bierista's waarderen de Datisandere Koekoek met gemiddeld een 8,0!

(tekst gaat verder onder de foto)

Help Bird een handje

Bird Brewery wordt - net als veel andere brouwers en horeca-ondernemers - hard getroffen door de corona-crisis. Ralph van Bemmel en Rik van den Berg zijn volop bezig met de voorbereidingen voor een brouwerij en proeflokaal in het Diemerbos. Ook zijn ze zeer begaan met de natuur en dragen ze van elke verkochte liter bier bij aan een groenere wereld. Maar niet alleen daarom verdient de brouwerij de steun van iedereen. Ook omdat de bieren simpelweg erg goed zijn!

Lieve berichten

Bierista sprak vanochtend nog even met Ralph van Bemmel. Ondanks de crisis is hij optimistisch. "We doen er alles aan om te overleven. We worden van alle kanten geholpen. De bestellingen stromen binnen en we voelen ons ook gesterkt door al die positieve en lieve berichten die we binnen krijgen. Dat houdt ons positief!"

Bestellen

De bieren van Bird Brewery zijn verkrijgbaar bij Beerwulf, de online biershop. Maar je kunt natuurlijk ook rechtstreeks bij de brouwer bestellen. Wij raden aan voor de zonnige lentedagen in ieder geval een pakketje Datisandere Koekoek in huis te hebben. Kijk zeker even rond in de shop, want daar vindt je van alles dat zeker de moeite waard is. En o ja, voor elke bestelling zorgt Bird Brewery dat er een boom wordt aangeplant. Goed voor mens en vogels!