Mout Bierfestival komt naar Tilburg

21 juli 2019

Goed nieuws voor bierbeminnend Tilburg: Mout Bierfestival strijkt van 2 tot en met 4 augustus neer in het nieuwe Spoorpark en tovert de locatie om tot een bierwalhalla met lokale, nationale en internationale bierbrouwerijen die hun nieuwste bieren presenteren. Behalve bier is er ruimte voor foodtrucks, een kinderprogramma, proeverijen onder leiding van Arvid Bergström en een uitgebreid muzikaal programma.

Tilburg krijgt dus in het eerste weekend van augustus zijn eerste Mout Bierfestival. Komend weekend - van 26 tot en met 28 juli - wordt het Mout Bierfestival gehouden in het Volkspark in Enschede. De opzet van het festival is grotendeels hetzelfde; er is wel verschil in de brouwers en de bieren op het festival. In Enschede kun je onder meer de volgende brouwers verwachten: Bird Brewery, Brouwerij Wentersch, Brew Brothers, Brouwerij Eanske, De Blauwe IJsbeer, Twentse Bierbrouwerij en vandeStreek bier. Lees hier meer over het Mout Bierfestival in Enschede.

Nieuw in Tilburg

Daar waar Mout bijna vijf jaar aan de weg timmert met zomerse bierfestivals in Nijmegen, Arnhem en Enschede, heeft het nieuwe Spoorpark in Tilburg momenteel patent op een nieuwe editie. “Mout Bierfestival is een unieke totaalbeleving waar kwaliteitsbier centraal staat en waar de microbrouwer een podium krijgt. Naast een ruim aanbod aan brouwerijen, is er ook een internationaal muziekprogramma vol boogie, bluegrass en blues aanwezig dat bijdraagt aan de totaalbeleving. En natuurlijk: er mag gedanst worden!” – aldus Diede van Overbeek, mede organisator Mout Bierfestival.  

Gezelligheidsdrinker

Een andere belangrijke ontwikkeling is de vernieuwde proeverij, die begeleid wordt door internationaal biersommelier Arvid Bergström. Met een groot, driedaags programma waar bijzondere combinaties worden gezocht tussen bier en eten (denk aan kaas, chocolade en vlees) wil Mout voor zowel de liefhebber als de ‘gezelligheidsdrinker’ een slag naar verdieping maken, aldus de organisatie. “Met Mout willen we de échte bierliefhebbers voorzien van een kwalitatief hoogstaand bierfestival, maar tegelijkertijd ook een mooie festivaldag bieden aan mensen die minder met speciaalbier hebben. We zijn erg blij met Arvid, die een proeverijprogramma gaat opzetten waar iedereen met plezier aan zal deelnemen.” – Aldus Tinus Weijkamp, mede organisator Mout Bierfestival.  

Naast kwaliteitsbieren en een internationaal muziekprogramma, wordt er op het gebied van eten en vermaak aandacht besteed met foodtrucks en een spelletjeshoek voor de kleintjes. 

Gratis toegankelijk

Mout Bierfestival – Tilburg 2019 is gratis toegankelijk voor alle leeftijden. Wil je speciaalbiertjes proeven bij de brouwerijen dien ben je 18 jaar of ouder en in het bezit van een Mout-bierglas. Een Mout-bierglas kost €5 (inclusief programmaboekje) en is te gebruiken op elke editie van Mout Bierfestival. Mocht je alleen het festival willen bezoeken en niet zo’n speciaalbier drinker zijn, dan kan je ook zonder Mout-bierglas aan de centrale bar drinken halen.

Vrijdag 2 augustus 16.00 - 23.00 uur
Zaterdag 3 augustus 13.00 - 23.00 uur
Zondag 4 augustus 13.00 tot 21.00 uur
Locatie Spoorpark Tilburg

Over Mout Bierfestival 

Mout Bierfestival is een driedaags festival dat in het teken staat van bier en gezelligheid. Tal van brouwerijen uit binnen- en buitenland reizen af om hun nieuwste en lekkerste bieren aan het publiek te presenteren. Mout heeft behalve een enorm aanbod van speciaalbieren ook een uitgebreid en internationaal muzikaal programma vol boogie, bluegrass, rock-a-billy en blues. Foodtrucks, vuurkorven, proeverijen, een hoop spelletjes op terrein en een gezellig kinderprogramma maken het festival compleet. Mout richt zich daarmee op een breed publiek van jong tot oud.


Blockimage bimage 1364