Mout Bierfestival komt naar Enschede

13 juli 2019

Bierliefhebbers en festivaldieren opgelet! Van 26 tot en met 28 juli houdt Mout het gezelligste bierfestival van Enschede in het Volkspark. Daar geniet je een heel weekend van heerlijk eten, live muziek, een heerlijke lentezonnetje en tientallen verschillende bieren van ruim twintig brouwers!

Tal van brouwerijen uit binnen- en buitenland reizen af om hun nieuwste en lekkerste bieren aan het publiek te presenteren. MOUT heeft naast een enorm aanbod van speciaalbieren ook een uitgebreid en internationaal muzikaal programma vol boogie, bluegrass, rock-a-billy en blues. Foodtrucks, vuurkorven, proeverijen, een hoop spelletjes op het terrein en een gezellig kinderprogramma maken het festival compleet. MOUT richt zich daarmee op een breed publiek van jong tot oud.

Arvid Bergström

Met Mout willen wij de échte bierliefhebbers voorzien van een kwalitatief hoogstaand bierfestival, maar tegelijkertijd ook een mooie festivaldag bieden aan mensen die minder met speciaalbier hebben”, aldus organisator Diede van Overbeek. Een bijzondere toevoeging aan het festival is de aanwezigheid van biersommelier en Bierista Arvid Bergström, die weet te verrassen met zijn combinaties tussen eten en bier. “Arvid heeft een ontzettend goede smaak en weet ook nog eens heel veel over bier. Voor ons is hij de perfecte persoon om onze proeverijen onder z’n hoede te nemen”, zegt mede-organisator Tinus Weijkamp.  

Gratis

De entree tot het festival is gratis. Als je speciaalbier wilt proeven, dien je in het bezit te zijn van een MOUT-bierglas. Wellicht heb je nog een glas van voorgaande edities? Die kun je gewoon gebruiken. Je kunt ook een nieuw glas aanschaffen voor vijf euro. Je ontvangt dan ook een handig programmaboekje. 

Vrijdag 26 juli van 16.00 tot 24.00 uur
Zaterdag 27 juli van 13.00 tot 24.00 uur
Zondag 28 juli van 13.00 tot 21.00 uur

Locatie: Volkspark, Enschede

Over MOUT Bierfestival 

MOUT bierfestival is een driedaagsfestival dat in het teken staat van bier en gezelligheid. Tal van brouwerijen uit binnen- en buitenland reizen af om hun nieuwste en lekkerste bieren aan het publiek te presenteren. MOUT heeft naast een enorm aanbod van speciaalbieren ook een uitgebreid en internationaal muzikaal programma vol boogie, bluegrass, rock-a-billy en blues. Foodtrucks, vuurkorven, proeverijen, een hoop spelletjes op terrein en een gezellig kinderprogramma maken het festival compleet. MOUT richt zich daarmee op een breed publiek van jong tot oud. De combinatie van gezelligheid, een bizar bieraanbod, workshops & proeverijen en een relaxte sfeer maken MOUT bierfestival tot een begrip.