Maximus deelt omzet met horeca

3 mei 2020
Maximus Brouwerij uit Utrecht omarmt het initiatief van brouwerij Van de Streek en De Leckere en gaat eveneens 10% van de inkomsten van haar vandaag geopende webshop in de vorm van bier aan de Utrechtse horeca doneren. Maximus onderstreept het belang van de horeca voor de gezelligheid in Utrecht en vindt het noodzakelijk dat de sector daar waar mogelijk steun krijgt - uit de sector en van de overheid.

Ewald Visser, directeur van Brouwerij Maximus: “Het zijn bijzondere tijden. Ons proeflokaal/café in Leidsche Rijn is uiteraard gesloten, maar we blijven wel actief met de verkoop van bier uit onze brouwerijwinkel. Daarnaast proberen we nieuwe initiatieven uit."

Webshop

"We zijn blij dat we ons bedrijf voorlopig staande kunnen houden, maar leven heel erg mee met de Utrechtse horeca die het heel moeilijk heeft en zal blijven hebben. In navolging van anderen willen wij Utrechtse cafés en restaurants ook dat extra steuntje in de rug geven. Samen staan we sterker! Klanten van onze webshop kunnen bij aankoop aangeven welke horecagelegenheid ze willen steunen. Ook als ze dat vergeten zorgen wij er voor dat 10% van hun aankoop aan de horeca besteed wordt.”

Brouwerij Maximus

Maximus is een onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Bekende bieren van Brouwerij Maximus zijn onder andere Maximus Pandora, Brutus, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond.