Lekker proeven - drie bieren uitgelicht

14 augustus 2022
Het was me het weekje weer wel. Ook op biergebied. De bierkenners uit de Bierista Community hebben weer goed hun best gedaan. Er werden weer tal van nieuwe proefnotities toegevoegd. We hebben er drie uitgepikt.

Bierista en Uiltje Brewing Company hebben een mooie samenwerking opgezet. Zo kun je onder meer een speciaal ontworpen Uiltje-certificaat halen als je de gratis Uiltje Speedcourse met goed gevolg weet af te leggen. De bieren van het Uiltje worden veel gedronken door Bierista's. Voorbeeld is Bird of Prey. Deze IPA heeft 5,8% alcohol en is het vlaggenschip van de Haarlemse brouwer.

Bird of Prey

"Mooie hoppige IPA", "Fris, licht en goed doordrinkbaar", zijn enkele kwalificaties van Bierista's, die de Bird of Prey gemiddeld een 7,7 geven. "Mooie hoppige IPA. Ben niet anders gewend van het uiltje", aldus Jowell van den Biggelaar. Natuurlijk staat deze topper in de Top 10 Beste IPA's. Uiltje Brewing Company heeft een exclusief pakket samengesteld voor Bierista's. Wil je voordelig kennis maken, dan is deze tijdelijke deal een mooie kans.

Weihenstephaner Vitus

De ene lofzang na de andere krijgen we binnen op Weihenstephaner Vitus. Brouwerij Weihenstephaner staat hoog aangeschreven bij de gediplomeerde bierkenners. Vitus is een minder bekend bier, maar zij die deze Weizenbock proefden zijn enthousiast, getuige ook de gemiddelde waardering van een 7,6. "Dit bier wil ik het hele jaar doordrinken", "Ik had een donkere kleur verwacht. De smaak heeft duidelijk kenmerken van een Weizen maar is veel intenser", zo lezen we terug in de diverse expert-reviews.

Texels Bock

Zoals gezegd: De brouwerij heeft de wind vol in de zeilen na de overname door Heineken. Texels Skuumkoppe is by far het bekendste bier van de brouwerij. Hoog gewaardeerd wordt ook de Texels Bock. "Een Bockbier zoals je hoopt dat-ie smaakt", "Zoet maar niet te en met een fijne bittere afdronk", "een heerlijk bier voor in de herfst". Dit bier krijgt gemiddeld een 7,9 van de Bierista Community.

Doe mee

Met de hierboven staande bieren zit je dus altijd goed. Handig om te weten welke bieren er wel, en welke bieren er niet toe doen. Zo grijp je eigenlijk nooit mis en bespaar je jezelf die kat in de zak. Het schrijven van expert-reviews is niet alleen leuk, je leert er ook veel van. Het dwingt je om nauwkeurig te proeven, waardoor je steeds makkelijker en beter smaken gaat herkennen. Wil je je bierkennis vergroten en je 'tasting-skills' verbeteren, bestel dan nu de Bierista Bieropleiding. Hou dit ook eens in gedachten als cadeautip voor de komende feestdagen!