IPA holadiee

10 april 2021
Het aantal IPA's dat gereviewd wordt door Bierista's is de laatste weken weer flink opgelopen. India Pale Ales zijn er in soorten en maten. Denk aan East Coast IPA, West Coast IPA, New England IPA, Imperial IPA en Dark IPA om er maar een paar te noemen. De redactie heeft uit al die reviews een kleine selectie gemaakt van drie toegankelijke, hoog gewaardeerde IPA's.

De eerste India Pale Ale - kortweg IPA - die we hebben geselecteerd wordt gebrouwen in het Brabants Oss. Muifelbrouwerij heeft een breed assortiment bieren, waarvan Zuster Agatha waarschijnlijk de meest bekende is. Ook op IPA gebied heeft Muifelbrouwerij heel wat moois te bieden, waaronder de alcoholarme CrAazy IPA met slechts 0,5%.
Muifel USA IPA is toch echt wel een toppertje. Dit bier krijgt liefst een 8,4 van onze Bierista's. "Een bier dat aan alle verwachtingen voldoet van een goede IPA", is de ultra korte samenvatting van wat Bierista's van dit bier vinden.

Hoop Kaper

De tweede IPA die we hier de revue laten passeren is Hoop Kaper. Brouwerij Hoop is een parel in het Nederlandse bierlandschap dat veel meer aandacht verdient dan het op dit moment krijgt. In Zaandijk, nabij Amsterdam, staat een geweldige brouwerij met een dito proeflokaal. Een aanrader om te bezoeken en jezelf een lekker te verwennen. Hoop Kaper is een een East Coast IPA met 6,4% alcohol. Een heerlijke traktatie. Nu bovendien te koop in de twee speciale Hoop-pakketten in de Bierista-shop.

Grolsch Frisbittere IPA

Grolsch Frisbittere IPA is een vriendelijke instapper. Het is een heerlijke, verfrissende IPA, die rond en toegankelijk is. Voordeel van deze IPA is dat je 'm in alle supermarkten kunt kopen. Grolsch Frisbittere IPA krijgt een dikke 7,3 van de Bierista's. Niet in de laatste plaats omdat dit hoppige bier te combineren is met tal van gerechten. Probeer 'm maar eens bij een pizza, een schnitzel en ook bij een bordje bami of nasi is dit een fijne vriend.