Maximus Brouwerij heeft de hopoogst binnen

16 september 2019
Meer dan honderd enthousiaste hopplukkers hebben afgelopen weekend samen de hop geoogst uit het Máximapark in Utrecht Leidsche Rijn. Jong en oud beleefden samen een gezellige dag aan lange tafels bij Maximus Brouwerij, waarbij verse hopbellen van de planten werden geplukt.

Deze week wordt met de hop een bier gebrouwen. Via social media konden bierliefhebbers hun voorkeur aangeven. Met 44% van de stemmen werd gekozen voor de PIPA, hetgeen staan voor Park IPA. In november wordt het eerste vat van dit bier, de Maximus Mockingbird, aangeslagen, vernoemd naar vrijwilliger Peter Mocking die nauw betrokken is bij het beheer en onderhoud van het Máximapark en haar hopplanten. Onder de hoppluk vrijwilligers waren ook vele thuisbrouwers aanwezig, die een deel van de verse hop (typen Cascade en Saphir) voor eigen brouwsels mee mochten nemen.

Maximus Brouwerij

Maximus Brouwerij is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Brutus Red Amber, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaal bieren.