Nieuw! Grolsch Weizen 0.0%

11 maart 2019
Het voorjaar komt er aan. Een uitstekend moment om de nieuwe Grolsch Weizen 0.0% te lanceren, zo vinden ze bij Grolsch. Dit alcoholvrije tarwebier is verkrijgbaar in horeca en retail.

Grolsch Weizen is een bier dat zijn sporen al lang en breed heeft verdiend. Een mooie smaakvolle Weizen op Duitse leest geschoeid en dus gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Dat betekent dat het bier behalve de vier basisingrediënten geen toevoegingen kent. Nu is er ook een alcoholvrije variant van de Grolsch Weizen. Deze Weizen 0.0% heeft dezelfde smaakkenmerken, maar bevat dus geen alcohol.

Grolsch 0.0%

Grolsch verstaat de kunst van het maken van alcoholvrij bier. De alcoholvrije pilsner, Grolsch 0.0%, won afgelopen jaar een prestigieuze internationale prijs tijdens de European Beer Star. Bij het brouwen van de Grolsch Weizen 0.0% zijn de brouwers er in geslaagd de smaak nagenoeg gelijk te houden aan de alcoholhoudende variant. Daarmee is deze alcoholvrije Weizen een uitstekend en smaakvol alternatief voor een pilsje als je even geen alcohol wilt of mag drinken. Guy Evers, meesterbrouwer bij Grolsch: "Het uitgangspunt voor deze Weizen 0.0% is natuurlijk onze bekroonde Grolsch Weizen. Kort na de introductie is deze verkozen tot beste in zijn soort met een World Beer Award. We hebben ons uiterste best gedaan om de smaak van onze Weizen 0.0% zo dicht mogelijk bij dit origineel te houden. Naar mijn idee is dat goed gelukt. Ik ben dan ook trots op ons eerste alcoholvrije speciaalbier!”

Het is in korte tijd het derde nieuwe bier dat Grolsch lanceert. Eerder deze maand werd de Grolsch Klassieke Blond en de Grolsch Saison gepresenteerd. Grolsch Weizen 0.0 is vanaf nu verkrijgbaar bij supermarkten en slijterijen in het hele land. Lees hier de proefnotitie van Alain Schepers van de Grolsch Klassieke Blond en lees hier meer over de Grolsch Saison.