Grolsch Saison nu landelijk verkrijgbaar in winkel en horeca

6 maart 2019
Grolsch voegt deze week twee nieuwe bieren toe aan het vaste assortiment. Grolsch Krachtig Blond wordt verkocht in de bruine beugelfles. Grolsch Saison kom je tegen in een bruine 30cl fles. Beide bieren komen uit de Grolsch Proeverij, waar bierliefhebbers zich over de bieren konden uitspreken. Omdat de reacties dusdanig positief waren zijn de bieren nu in het vaste assortiment opgenomen.

Grolsch Saison is een dorstlessend bier met 6,5% alcohol. Het bier is gebrouwen met gerstemout en tarwemout. De toevoeging van echte honing in combinatie met saison-gist geeft het bier een mooi droog karakter. Qua smaak heeft het een goede balans tussen droog, fruitig en kruidig. Het bier is licht troebel en vol van smaak. Een frisse saison is heerlijk voor de komende lentemaanden, maar ook prima het hele jaar door te drinken. Net als de andere Grolsch speciaalbieren is de Saison te verkrijgen in de bruine fles, in dit geval de bruine 30 cl fles.

Grolsch Proeverij

De Grolsch Klassieke Blond en Grolsch Saison zijn respectievelijk het tiende en tweede bier van de Grolsch Proeverij, beide ontwikkeld door meesterbrouwer Marc Janssen. De Grolsch Proeverij staat voor een unieke serie speciaalbieren, gebrouwen in de proefbrouwerij. In deze proefbrouwerij experimenteren en innoveren de Grolsch meesterbrouwers op basis van vakmanschap. De nieuwe creaties van de meesterbrouwers zijn vervolgens gedurende een bepaalde periode exclusief verkrijgbaar in geselecteerde Grolsch horecagelegenheden. Als onderdeel van de Grolsch Proeverij wordt bierliefhebbers actief gevraagd naar hun mening over de nieuwe bieren. Op basis van hun feedback bepaalt Grolsch welk bier landelijk wordt geïntroduceerd en of er eventueel kleine aanpassingen aan de receptuur nodig zijn.