Grolsch Blond gepromoveerd naar vast assortiment

5 maart 2019
Grolsch Klassieke Blond is het jongste kindje van meesterbrouwer Marc Janssen. Dit experimentele bier maakte vorig jaar deel uit van de Grolsch Proeverij. Bierliefhebbers in geselecteerde Grolsch horecazaken konden dit bier proeven en beoordelen. De reacties waren dusdanig positief dat besloten is deze Blond te promoveren tot het vaste assortiment. Grolsch Klassieke Blond is vanaf nu verkrijgbaar in de bruine beugelfles.

Grolsch Klassieke Blond is gebrouwen met gerstemout en tarwemout. "We hebben er een vleugje karamelmout aan toegevoegd en twee soorten hop. Hercules hop voor de bitterheid en Saaz hop voor het aroma. In combinatie met de speciale Belgische abdijgist geven deze ingrediënten het bier een licht bloemige geur en een subtiel bittere smaak", aldus geestelijk vader Marc Janssen.

Bruine beugelfles

Op tafel staat de bruine beugelfles met een geel halsetiket. Die laten we even lekker ploppen, zoals het hoort. Bij het inschenken van dit donkergele bier valt op hoe troebel het is. Het is niet mistig, het is echt troebel. In de neus zitten bloemige aroma's, zoals Grolsch zelf al aangeeft, maar ook licht fruitige aroma's, die doen denken aan rijp en geel fruit. Een slok bevestigt deze indrukken ook qua smaak. Het is heel zacht en soepel bier, dat makkelijk wegdrinkt. De Klassieke Blond heeft volgens de Grolsch-omschrijving een volle stevige body. Daar ga ik niet in mee. Het bier heeft zeker body, maar is een blijft erg soepel.

Karamelmout

Na het maken van wat aantekeningen betrap ik mezelf er op dat ik het tweede proefglaasje ook al heb leeggedronken. De beugelfles gaat dan ook zonder problemen leeg. Al proevend en aantekeningen makend denk ik dat 'vleugje karamelmout' te proeven. Die geeft net dat aangename zoetje, dat de bitterheid in een subtiele rol dwingt en het bier zo uitnodigend maakt om nog een slok te nemen.

Vele momenten

Grolsch Klassieke Blond is een makkelijk doordrinkbaar blond bier met best wel wat alcohol: 6,7%. Dit is een bier dat past bij vele momenten. Op een zonovergoten terras, na een middagje shoppen, aan tafel bij bijvoorbeeld - zodadelijk weer - de asperges of als beloning als je je tuin weer voorjaarsklaar hebt. Na de Grolsch Kruidige Tripel is de Grolsch Klassieke Blond het tweede bier dat in een beperkte oplage verkrijgbaar is in de bruine beugelfles. Verkrijgbaar in retail en horeca.