Goud en twee keer platina voor Jopen

26 juli 2020
Bij Jopen hangt de vlag uit. Op de Meininger's International Craft Beer Award won de Haarlemse brouwers twee keer platina en een keer goud.

Jopen is een van de twee Nederlandse brouwers die met medailles aan de haal gingen bij deze aansprekende Duitse biercompetitie. Eerder als meldden we dat Hertog Jan in de prijzen is gevallen met bieren die we in Nederland nog niet kennen. Dat artikel lees je hier.

Jopen Mooie Nel

Jopen scoorde drie medailles. Jopen Mooie Nel (6,5%) kreeg goud. Dit befaamde bier scoorde al vele medailles bij nationale en internationale competities. Bij Bierista schreven we al eerder een 'Uitgelicht-artikel' over deze moderne klassieker.

Hop zij met ons

De glutenvrije Jopen Hop Zij Met Ons kreeg platina en werd door Meininger's uitgeroepen tot IPA van het Jaar. De duizenden gediplomeerde bierkenners van de Bierista Community geven dit bier gemiddeld een 7,8. Dat is een fractie meer dan de Jopen Mooie Nel. Beide bieren staan dankzij deze hoge scores in de Bierista Top 10 IPA.

Jacobus Pale Ale

Platina kreeg ook de Jacobus Pale Ale. Deze Amerikaanse stijl Pale Ale is gebrouwen met rogge en heeft daardoor een geheel eigen karakter. Dit bier heeft slechts 5,5% alcohol en zit boordevol smaak. Op Bierista krijgt deze hoppige Pale Ale een gemiddelde beoordeling van 7,4.