Hertog Jan wint met nieuwe Vatgerijpt-serie

25 juli 2020
De uitslagen van Meininger's International Craft Beer Award zijn binnen. En er is Nederlands succes te melden! De laatste jaren doet Hertog Jan het erg goed in deze competitie. Dit jaar is geen uitzondering. Tot zover geen verrassing. Maar Hertog Jan haalde twee keer goud met bieren die we in ons land nog niet kennen ...

Hertog Jan won drie gouden medailles tijdens deze prestigieuze Duitse biercompetitie. Hertog Jan Pilsener behaalde een gouden medaille. Daar kijkt niemand van op, want deze Pils wordt ook door Bierista's hoog gewaardeerd en staat niet voor niets in de hogere regionen van de Bierista Top 10 Pils. Wat wel opzien baarde waren de twee andere twee gouden medaille-winnaars: Twee bieren uit de Hertog Jan Vatgerijpt-serie 2020. Deze zijn in ons land namelijk nog niet verkrijgbaar, maar dat duurt niet lang meer.

Rondleiding

Hoe kan het dat bieren prijzen winnen, die officieel nog niet op de markt zijn? Het antwoord daarop is: het corona-virus. Hertog Jan wilde in het voorjaar de nieuwe Vatgerijpt-serie presenteren. Dat feestje moest noodgedwongen worden uitgesteld in verband met de corona-crisis. Inmiddels heeft Hertog Jan besloten geen officiële release te doen. In plaats daarvan worden vanaf 5 september speciale rondleidingen verzorgd, die in het teken staan van Vatgerijpt 2020. Je kunt een ticket boeken op de site van Hertog Jan. Een ticket geeft je de garantie dat je ook de mogelijkheid hebt de Vatgerijpt-serie 2020 te kopen.

2020

Hertog Jan Vatgerijpt begint inmiddels een mooie traditie te worden. Sinds een aantal jaar wordt het kroonjuweel van de brouwerij - Hertog Jan Grand Prestige - op houten vaten gelegd. De oplages zijn beperkt en vaak binnen no-time uitverkocht. De verwachting is dat dat ook met deze Vatgerijpt 2020 het geval zal zijn. Over het thema van 2020 wil Hertog Jan tot nog toe niet veel zeggen. Binnenkort komt daarover meer naar buiten.

Expert-reviews

Als dit bier in september verkrijgbaar is, wil jij vast optimaal willen genieten van dit bier. Zorg dan dat je de bierkennis en vaardigheden hebt van een pro. Met de Bierista Bieropleiding vergroot je op een leuke en laagdrempelige manier je bierkennis. Zo ontvang je een bierpack, het officiële Bierista Bierdiploma en dan kun jij straks deskundige expert-reviews schrijven onder andere over deze prijswinnende toppers!