Fuck Wijn - de eerste meedrink podcast

20 maart 2021
De Nederlandse taal is verrijkt met een nieuw woord: de meedrink podcast. Verantwoordelijk hiervoor zijn auteur Ronald Giphart en bierbrouwer Ronald van de Streek. De komende periode praten zijn met bijzondere gasten over verschillende bierstijlen. Voor wie wil is er een speciaal bierpack beschikbaar, zodat je tijdens het luisteren met de makers kunt meeproeven.

Fuck Wijn is de ietwat controversiële naam van de nieuwe podcast. Ondanks deze benaming is het niet de bedoeling wijn in de negatief daglicht te stellen. Doelstelling is vooral om op een gezellige, toegankelijke manier te praten over bier en de luisteraar kennis bij te brengen over verschillende bierstijlen, zonder belerend over te komen. Ronald Giphart, schrijver van onder andere 'Ik omhels je met duizend armen' en Ronald van de Streek mede-eigenaar van vandeStreek bier uit Utrecht. ontvangen de komende week bijzondere gasten, waaronder cabaretier Jochem Myjer. De eerste gast is - zeker gezien de titel van de podcast - opvallend. Het is de grootste wijnschrijver van Nederland: Harold Hamersma.

Oedipus Mannenliefde

Bij de podcast hoort een bierpack met zestien bieren. Dit bierpack wordt aangeboden via de online bierwinkel Beerwulf. De podcast met Harold Hamersma is nu te beluisteren, onder meer via de website van Fuck Wijn. In deze eerste aflevering staat de bierstijl Saison centraal. Op tafel staan de stijlklassieker Saison Dupont en Oedipus Mannenliefde, bieren die door de Bierista Community hoog worden aangeslagen. De bieren krijgen waarderingen van respectievelijk een 7,8 en een 7,2. Ook de heren in de podcast raken niet uitgesproken en -geproefd.