Drie tips voor zonnig weekend

24 april 2020
Er staat weer een lekker lang weekend voor de deur. Het zonnetje lijkt ook mee te gaan werken. Dus kun je maar beter zorgen dat je wat lekkers in huis hebt. Bierista heeft drie tips voor je, die uitstekend smaken in een zonovergoten tuin.

Dartelende lammetjes horen bij het voorjaar als het strand bij de zee. En dan denk je toch al gauw aan Texel. Op het waddeneiland staat de Texelse Bierbrouwerij en daar wordt Springtij gebrouwen. Dit is het zusje van de welbekende Texels Skuumkoppe; ook niet te versmaden op een mooie lentedag. De Texels Springtij is een Maibock van liefst 7,5%. Karakter heeft dit zachte, romige lentebier wel . Opvallend zijn de frissen fruitige en vooral bloemige aroma's. Een aanrader met een fijn stukje kaas of gerecht met vlees of vette vis.

Duits & Lauret Blond

Fortbrouwerij Duits en Lauret uit Everdingen staat bekend om de geweldige balans in hun bieren. Er wordt lang geëxperimenteerd tot het ultieme recept is gevonden. Pas als Marco Lauret en Danielle Duits overtuigd zijn van de smaak en kwaliteit van het bier, wordt het op de markt gebracht. Deze brouwerij heeft dan ook geen groot assortimenten maar elk bier klopt tot twee cijfers achter de komma. Voorbeeld hiervan de Duits & Lauret Blond, een prijswinnend bier. De hop in dit bier geeft prachtige aroma's die je doen denken aan bloemen en fris en sappig fruit. Een moderne klassieker!

Venloosch Wit

Tot slot hebben we een heerlijke verfrissende dorstlesser. Venloosch Wit van Brouwerij Lindeboom uit het Limburgse Neer. Fris en fruitig, geen moeilijk gedoe, gewoon lekker en smaakvol. Heerlijk bij een stukje zachte, romige kaas, een gerecht met witvis en als je dit weekend de barbecue aansteek dan is Venloosch Wit een prima metgezel. Dit bier is gebrouwen met gerst en tarwe en met name die tarwe zorgt voor dat verfrissende tintje. Zeer gewaardeerd ook door de Bierista Community, die dit bier waarderen met een 7,2.

Support

Bovenstaande bieren worden van harte aanbevolen door Bierista. Alle drie de bieren zijn winnaars van een gouden medaille tijdens Dutch Beer Challenge 2020. Geniet juist in deze periode van een goed glas bier. De brouwers kunnen je steun en support nu meer dan ooit gebruiken.