Drie hoogtepunten op een rijtje

13 februari 2021
De gediplomeerde bierkenners uit de Bierista Community hebben er deze week weer serieus werk van gemaakt: Bier proeven. De meest prachtige en soms haast poëtische expert-reviews passeerden de revue. Uit al die beoordelingen heeft de redactie drie bieren uitgekozen, die we je van harte aanbevelen.

Het eerste bier is de robuuste Tripel Mooien Muiter van Brouwersnös. Dit blonde bier van 9% valt vooral op door een prachtige stevige schuimkraag. Die smaak is fris met fruitige en kruidige aroma's. Wat Bierista's opvalt is de balans en zeker ook de doordrinkbaarheid. Je blijft maar nippen van dit bier en voordat je het weet is je glas leeg. Tja, en dit is wel een bier met 9%. Deze topper uit de Achterhoek klopt met een gemiddelde waardering van een 7,7 heel nadrukkelijk op de deur van de Tripel Top 10.

Risky Business

Het is weekend, dus er is tijd om lekker rustig te genieten. Daar past de vandeStreek Risky Business uitstekend bij. Buiten is het winters koud en binnen zit jij lekker bij de kachel met deze stroperige Russian Imperial Stout van - let op - 13%! De fraaie gebrande tonen, die volle smaak en het verwarmende effect van het hoge alcoholpercentage maken dit tot een regelrecht degustatiebier. Het is een van de vele topbieren van de Utrechtse brouwerij. In onze shop vind je een aantal gevarieerde bierpacks van vandeStreek bier. Mocht je je biervoorraad willen aanvullen, kom dan even shoppen.

Naar de shop

Flying Dutchman

Deze maand staat brouwerij The Flying Dutchman volop in the picture bij Bierista. Afgelopen week is er een nieuwe gratis speedcourse gelanceerd, waarin je van alles leert over deze toch wel zeer bijzondere brouwerij van bierbrouwer Ronald de Waal. Een van de bieren in het speciale actiepack is de Rose Hipped Hibiscus Dipped Flower Power Funky Sour. "Een zeer verrassend bier met een geweldige balans", "verrassend", "een verrassende dorstlesser". Kortom allemaal enthousiaste reactie op dit smaakvolle bier met slechts 4% alcohol. Maar wel een gemiddeld waardering van een dikke 7,5!

Start de speedcourse