Drie fijne biertips voor een lang weekend

3 april 2021
Altijd op zoek naar bieren die de moeite waard zijn. Dan ben je bij Bierista aan het juiste adres. De bierliefhebbers uit onze community verzorgen dagelijks verse expert-reviews. De redactie maakt uit die duizenden beschrijvingen een selectie met opvallende bieren of bieren die echt de moeite waard zijn.

We beginnen deze selectie met een opvallend bier. De Groene Buizerd van Bronckhorster Brewing Company. Dit bier is gebrouwen met hennep en heeft een kenmerkende groene kleur. Je wordt er niet stoned van, maar het werkt wel geestverruimend. Bronckhorster Brewing Company heeft dit bier gebrouwen in samenwerking met De Feestfabriek, die je wellicht kent als de organisator van de Zwarte Cross. Wil je kennismaken met dit bijzondere bier? Kijk dan eens in de webshop van Bronckhorster Brewing Company.

Frolijke Frans

Nu we het voorjaarszonnetje hopelijk wat vaker te zien krijgen is Frolijke Frans van Brouwersnös een aanrader. Deze lichte Pale Ale heeft slechts 4,8% alcohol, is fris en fruitig met duidelijke tonen van citrus en vooral sinaasappel. Frolijke Frans is een soepel bier, dat je prima kunt drinken als smaakvol alternatief voor een Pils. Als de kooltjes op de barbecue worden gelegd, kun je maar beter zorgen dat je deze in koeling hebt staan. Dit bier is onder meer verkrijgbaar in de webshop van Brouwersnös en in steeds meer supermarkten.

Track Down

Derde tip is Uiltje Track Down. Dit is net als Frolijke Frans een heerlijk soepel bier, dat zo fijn wegdrinkt. Track Down heeft nog meer fruitige aroma's. In de smaak kom je zowel fris citrusfruit tegen als wat zoeter tropisch fruit. Je blijft maar nippen van je glas. Zo heb je binnen de kortste keren dit blikje leeg. Maar geen nood, want van dit bier geniet je van het tweede blikje minstens zoveel als van het eerste glas. Laat je eens verrassen en neem een kijkje op de website van Uiltje Brewing Company. Hier vind je in de webshop - behalve de Track Down - nog tal van andere bieren en bijzondere bierpacks.