Drie bieren om van te genieten

16 januari 2021
Terwijl het buiten winters koud is, verheugen we ons binnen al weer op het moment dat de 5 in de klok is. Dan is het tijd voor een goed glas bier en kan het genieten gaan beginnen. We hebben drie fijne tips voor je, waarmee je jouw weekend meer kleur en warmte geeft.

Laten we dan maar beginnen met een vriend voor deze winterse dagen. Gulpener Wintervrund is een donker bier, een zogenaamde Strong Ale van 8,5%. De donkere moutsoorten zorgen voor vriendelijke aroma's van karamel. Een prikkelende kruidigheid doorbreekt de zoetheid en geeft dit winterbier extra karakter. De Bierista Community beoordeelt dit bier met gemiddeld een mooie 7.

Gulpener Wintervrund

De Gulpener Wintervrund mag dan echt een bier voor in de winter zijn, drink dit bier niet te koud. Haal dit bier niet uit de koelkast, maar schenk dit bier in op tenminste een graad of 10 tot 12. Alleen dan kruipen alle aroma's uit hun schulp en laten jou genieten van dit stukje Limburgs vakmanschap. Wil je er wat te eten bij? Denk dan aan een stamppot, stoofvlees of gerookte zalm. Meer informatie over mooie bier-spijs combinaties vind je in de gratis te downloaden BierButler-app.

Texels Overzee

Het mag dan koud zijn buiten, het hoeven niet altijd alcoholische warmhouders te zijn, die we drinken, toch? Daarom een tip van de Wadden. Texels Overzee is een frisse en fruitige IPA. Het mooie van deze India Pale Ale is dat dit bier zowel verfrissend citrusfruit in zich heeft. Denk hierbij aan de zachtzure citroen. Die citrusvructen worden ingepakt door de zoete fruitige aroma's van topisch fruit, waarbij de abrikozen de overhand hebben. Dit is een IPA, een bier met een hoppig karakter. Dus verwacht je een enigszins bittere afdronk. Dat heeft dit bier zeker, al is die bitterheid de vriendelijkheid zelve. Geen scherpe randjes, maar gepolijste bitters, waardoor dit bier makkelijk naar binnen rolt. Een aanrader, zo zeggen ook de bierkenners uit de Bierista Biercommunity, die deze Texels Overzee een 7,5 toekennen.

Grolsch Kruidige Tripel

Plop! Daar gaat weer een beugeltje! Ditmaal plopt de beugel van de Grolsch Kruidige Tripel. Dit is niet zo maar een Tripel, maar een bier met een krachtig kruidig karakter. Niet iedereen is daar gek op, maar als je op 18 staat in de Bierista Bier Top 100 heb je vele fans. Dat blijkt ook wel uit de score van een 7,3 die Bierista's deze Tripel met 8,3% uit Enschede geven. Dit is een bier met echt karakter. Lekker om van te genieten voor de open haard met een blokje oude kaas. Maar net zo lief drink je dit bier bij een winterse stamppot of een portie spareribs. Laat het genieten maar beginnen!