Diverse brouwerijen openen de deuren

28 mei 2022
Het is deze week de Week van het Nederlandse Bier. Vorige week werd traditioneel afgetrapt met het Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Daarna was het rustig. Dit weekend zijn de Open Brouwerijdagen. Een aantal brouwerijen houdt deze zaterdag en zondag open huis en laat bezoekers de geheimen van de brouwer zien.

Om een exact overzicht te krijgen welke brouwerijen meedoen aan de Open Brouwerijdagen kijk je op de site van de Week van het Nederlandse Bier. Het zijn er best wel wat en ook verdeeld over het land. Toch zijn het er ook wel eens meer geweest. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de pandemie.

Speciaalbier Festival

Een van de brouwerijen die dit weekend alle registers opentrekt is Hertog Jan in Arcen. Eerder deze week schreven we al dat er op de brouwerij een heus Speciaalbier Festival wordt gehouden met rondleidingen en diverse activiteiten.

Maallust De Weldoener

In het kader van de Week van het Nederlandse Bier wordt ook altijd Het Beste Bier van Nederland gekozen. Dit jaar is de Maallust De Weldoener, een Blond met 6,5%, door Bierista's gewaardeerd met gemiddeld een 7,7.  Heb je geen tijd om dit weekend een brouwerij te bezoeken, proost dan op z'n minst met een goed glas bier van een Nederlandse brouwerij. Het is per slot van rekening tot en met zondag de Week van het Nederlandse Bier.