Buurtbier viert derde verjaardag met een bierfestival

26 augustus 2019

Buurtbier werd in 2016 opgericht door speciaalbierliefhebbers Marlous van Merkenstein en Gert-Jan Jansen. Hun doel: speciaalbieren van lokale brouwerijen, vaak alleen bekend in de 'buurt' van de brouwerij, meer bekendheid geven bij het grote publiek.

Behalve webshop, proeverijen, workshops en aanwezigheid op festivals en markten is het 3-jarig bestaan reden voor een eigen festival. Op zondag 1 september presenteren tien microbrouwerijen van 14.00 tot 20.00 uur hun mooiste speciaalbieren in de prachtige Kloostertuin van het nieuwe Utrechtse hotel, The Anthony in Lombok, tijdens het eerste Buurtbierfestival!

Bierpareltjes

Gert-Jan: “In Nederland worden zo veel prachtige bieren gemaakt door enthousiaste, kleine brouwers. Wij wilden die ruim 500 kleine, lokale brouwerijen een podium bieden om die mooie bieren te presenteren. Dat doen we met een webshop, proeverijen, workshops, promotie, verkoop en uitleg in winkels en op festivals en markten. Buurtbier presenteert nu vooral brouwerijen uit Midden-Nederland. Maar we groeien snel en willen in de nabije toekomst met nog meer microbrouwerijen uit heel Nederland activiteiten organiseren om de onbekende bierpareltjes van ons land bekender te maken bij de Nederlandse en misschien ook wel de buitenlandse bierliefhebber."

Bij Buurtbier zijn nu ongeveer 40 lokale brouwerijen aangesloten. Omdat Buurtbier geen webshop wil zijn die gaat voor kwantiteit, werken we met proefpanels van klanten, leveranciers en vrienden om bieren te beoordelen. Niet alle bieren van een lokale brouwerij worden als vanzelfsprekend in het assortiment opgenomen. Een bier moet goed zijn en kloppen (dus niet alleen maar lekker!) en een aanvulling zijn op het assortiment van Buurtbier.

Buurtbierfestival

Op het eerste Buurtbierfestival in Utrecht op zondag 1 september a.s. presenteren 10 Microbrouwerijen van 14.00 tot 20.00uur hun mooiste speciaalbieren in het nieuwe Utrechtse hotel, The Anthony in Lombok. We hebben tijdens het festival 5 primeurs van spiksplinternieuwe bieren. Hommeles presenteert de Scharrelaar met slechts 1% alcohol, bij House of Pint kan je voor het eerst hun Amai Tripel proeven, Het Licht komt met de Nieuwe Maan Pale Ale, Nooitgedacht schenkt het eerste Utrechtse Bokbier BOQ en als klap op de vuurpijl neemt Brouwerij Jovius de fiks bittere Rode IPA met 100 IBU(!) mee.

Aanwezige brouwerijen

  • Eleven Brewery uit Utrecht 
  • Brouwerij Hommeles uit Houten 
  • House of Pint uit Utrecht 
  • Brouwerij Jovius uit Nieuwegein 
  • Brouwerij Het Licht uit Utrecht 
  • Brouwerij Nooitgedacht uit Utrecht 
  • Oproer brouwerij uit Utrecht
  • Puik bieren uit Apeldoorn 
  • Rott.brouwers uit Rotterdam 
  • The Sisters Brewery uit Utrecht