Brouwersnös maakt bierstad Groenlo nog trotser

9 augustus 2019
Brouwerij Brouwersnös maakt bierstad Groenlo nog trotser door het winnen van zes prijzen tijdens de gerenommeerde World Beer Awards 2019.

Ruim een jaar geleden zijn de brouwers begonnen met het brouwen van bieren in de spiksplinternieuwe brouwerij Brouwersnös in Groenlo. Het feit dat er weer bier gebrouwen werd in de bierstad, de bakermat van Grolsch, maakte de inwoners van de stad trots. Die trots neemt nu nog grote vormen aan, nu Brouwersnös zes prijzen heeft gewonnen.

Bekroonde bieren

De bieren Ne Toffen (amber), Frolijke Frans (pale ale), Willemken (4 granen blond) en Kopstoot, een gin-infused bier dat samen met Jonnie Boer van 3 sterren restaurant De Librije is ontwikkeld, de titel “Netherlands Winner” dragen. Bovendien heeft de internationale jury van biersommeliers Tweeduuster (dubbel)  “Gold” toegekend en Zwaar Geschut (quadrupel) de “Silver” medaille. De World Beer Awards, één van de meest gerenommeerde internationale biercompetities vindt jaarlijks plaats in Londen.

Drie keer vergist

Sinds medio 2018 brengt Brouwersnös zeven bieren onder eigen naam op de markt en één bier onder de naam Kopstoot. Met de bescheiden assortiment worden nu zes prijzen behaald. Reden om je af te vragen wat deze bieren zo bijzonder maakt. Het antwoord is de vergisting. De bieren van Brouwersnös worden drie keer vergist. En dat is best bijzonder. De eerste vergisting is de ambachtelijke bovenvergisting in open gistkuipen. Hierdoor ontstaan intensieve aroma’s. Hierna vindt vergisting plaats in gesloten tanks waardoor het bier wordt verrijkt met natuurlijk koolzuur. Dat zorgt voor een fijne schuimkraag en kleine belletjes. Tenslotte is er de hergisting op fles, waardoor de bieren langer fris en vol van smaak blijven.