BRACK in Breda - een crafty bierpareltje

22 augustus 2020
In het Bredase havenkwartier, aan de oevers van de Mark, borrelt al enige tijd een nieuwe parel in onze biercultuur. Hier begint BRACK ‘Beer Construction’ vorm te krijgen.


In dit industriele bolwerk uit vervlogen tijden kun je nu genieten van Brabants Craft bier van Brouwerij Bliksem. Maar er is meer. Behalve een goed glas bier kun je je laten verrassen door PRACK. Inderdaad, een plek om de maag te vullen met gerechten van de authentieke menukaart. Het interieur bestaat uit een variëteit aan houten banken, tafels en stoelen allen gemaakt van Bredase bomen. Het is duidelijk, er zit veel creatieve potentie op deze locatie. Bij mindere weersomstandigheden binnen aan de mobiele haard of tijdens stralend weer op het terras met uitzicht op Belcrumbeach en Pier 15.

Beast of Bourbon

Nu nog wordt er door Brouwerij Bliksem gebrouwen bij Bierbrouwerij Breda en Ramses Bier in Hooge Zwaluwe. Straks is het de bedoeling het bier uit de ketels bij BRACK te laten vloeien. Dat zijn dan vooral de specials. De bieren uit het vaste assortiment, zoals Hemelvuur en Saison the Abyss blijven gebrouwen worden bij Bierbrouwerij Breda. Veel furore maakt de brouwerij met de Anthology-series. Dit zijn houtgerijpte bieren met intense smaken en hoge alcoholpercentages. Nieuwste loot uit deze serie is The Beast of Bourbon, een Imperial Stout die heeft mogen rijpen op bourbonvaten van Heaven Hill.

BRACK

Brouwerij Bliksem heeft succesvol een crowdfundingsactie afgerond. Meer dan 150 bierliefhebbers zijn via een investering een klein beetje eigenaar geworden van de brouwerij.
Met deze financiële impuls wordt er bij BRACK een brouwerij gebouwd. De eerste vergistingtanks staan er al te pronken. Voor het eerste biertje uit de tanks komt, moet je nog even wachten tot het voorjaar van 2021. Tot die tijd is een bezoekje aan BRACK al zeker de moeite waard.