Bird Brewery opent proeflokaal

5 mei 2020

Ralph van Bemmel en Rik van den Berg, de mannen van Bird Brewery, kunnen hun geluk niet op: dinsdag 5 mei openen zij hun proeflokaal House of Bird midden in het Diemerbos. Ze vonden deze perfecte locatie door het winnen van een pitch van Staatsbosbeheer. 

De coronacrisis weerhoudt de twee er niet van toch te openen. “We houden ons aan de maatregelen en zijn van plan van de opening een mooi feestje te maken.” Wie House of Bird bezoekt, geniet niet alleen van de natuur maar ook van speciaalbier, koffie met gebak, en duurzame maaltijden. Daarnaast worden er regelmatig bijzondere activiteiten georganiseerd. Bird Brewery timmerde hard aan de weg en groeide afgelopen twee jaar uit tot een succesvolle microbrouwerij.  

Bier speelt een belangrijke rol in het leven van Rik die ook voorzitter is van biergenootschap ’t Nieuweland. Hij verdiepte zich jarenlang in thuisbrouwen en is een van de jongste biersommeliers van Nederland. Zijn hart gaat sneller kloppen van speciaalbier en zijn kennis daarover deelt hij graag bij Bird Brewery. Ralph combineert de wereld van vogels met bier, zijn andere grote passie. Acht jaar ondernemingservaring, een opleiding en een tomeloze energie zorgen ervoor dat hij zich op zijn plek voelt bij Bird Brewery. 

Vink Heerlijk 

Het eerste biertje dat de werd gebrouwen, Rumoerige Roodborst, zorgde voor een veelbelovend begin. Niet in de laatste plaats omdat dit bier werd verkozen als een van de beste Amber Ales van de wereld. In het vast assortiment zijn onder meer Zwaan Zinnig, Fuut Fieuw, Nognietnaar Huismus en Vink Heerlijk opgenomen. “En vanaf 5 mei ook verkrijgbaar in het Proeflokaal waar het bedoeling is dat jong en oud zich er thuis voelt”, aldus Rik. 

Bibliotheek

Onder het genot van een biertje kunnen bezoekers gebruikmaken de bibliotheek en al lezende wijzer te worden over vogels en natuur. Overigens is de bibliotheek een perfecte plek om een feestje te vieren, te brainstormen met je collega’s of voor een bedrijfsuitje. Vandaar dat de jonge ondernemers de plek verhuren.  

Blotevoetenpad 

Nauwelijks uitgepraat raken Rik en Ralph over de unieke plek waar House of Birds is gevestigd. Midden in het bos waar van alles is te doen. “Het proeflokaal is een prachtige toevoeging voor het Diemerbos”, vindt Staatsbosbeheer. En met activiteiten als vogelkijkexcursies, spellen die in het bos kunnen worden gespeeld en het blotevoetenpad hoeft niemand zich er te vervelen. 

Het Bevrijdingsmenu dat op stapel stond is inmiddels uitverkocht, maar niet getreurd: vanaf woensdag 6 mei zijn er weer nieuwe maaltijden. En speciaal voor Moederdag is er het brunchpakket samengesteld.