Bierista over trends op biergebied op de Dag van het Bier

10 september 2019
Ruim tweehonderd horeca-ondernemers bezochten maandag de Dag van het Bier, georganiseerd door Misset Horeca. Deze kennisdag had tot doel het kennisniveau over bier in de horeca te vergroten. Tal van bierexperts gaven interessante lezingen over bijvoorbeeld bier & spijs, bierterminologie en het geven van een proeverij.

De Dag van het Bier werd gehouden in de Winkel van Sinkel in Utrecht. Jacques Brinkman, oud-hockey-international en tegenwoordig eigenaar van bierbrouwerij De Uddelaer opende als dagvoorzitter de allereerste Dag van het Bier. Sprekers die kennis verzorgden waren onder meer de bierexperts Arvid Bergström, Jet van de Griendt en Ivo Thijssen.

Kennis en kwaliteit

Ook Bierista was aanwezig om de ondernemers bij te praten over de trends in bierland. Alain Schepers van Bierista sprak onder meer over de ontwikkeling van het aantal brouwerijen, de bierconsumptie, smaaktrends en de toenemende concurrentie onder de brouwers. Hij noemde kennis en kwaliteit als de twee sleutelwoorden. Als een van de belangrijkste trends noemde hij de opkomst van alcoholvrij bier. Van elke twintig glazen bier, die in ons land genuttigd worden is er één alcoholvrij. "En dat aantal gaat de komende tijd verder omhoog", zo voorziet hij.

Overzicht

Bierista's krijgen komende donderdag een speciale mail met daarin een overzicht van de ontwikkelingen en trends, die aan de orde kwamen op de Dag van van Bier. Nog geen Bierista? Bestel dan nu de Bierista Bieropleiding of meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte.