Bierfestival Groningen viert tiende verjaardag

7 maart 2020
Het is een van de mooiste bierfestivals van ons land: Bierfestival Groningen. Dat heeft onder meer te maken met het toneel van dit bierfeest: de Martinikerk. Dit jaar bestaat het festival tien jaar. Dat wordt gevierd op woensdag 15, donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 april.

Tien jaar geleden, toen ons land nog niet de helft van de brouwerijen van nu telde, nodigde Maik van Heerd, organisator en uitbater van café De Toeter, brouwers uit voor een evenement. Toen al droomde de bierfanaat van een festival waar duizenden bierliefhebbers uit alle windstreken op af komen. Na tien jaar heeft hij een festival neergezet dat niet meer is weg te denken van de bierfestival-agenda van ons land.

Bierdiner

Een van de onderdelen die het Bierfestival Groningen zo bijzonder maakt is het bierdiner. Honderden gasten krijgen op woensdag 15 april een sterrendiner voorgeschoteld met daarbij speciale bieren, die perfect matchen bij het gerecht. Die combinaties maken de avond al tot een unieke beleving en dat in de kerk die naarmate de avond valt sprookjesachtig verlicht wordt.

Brouwers

Op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 april presenteren tientallen brouwers hun fijnste bieren. Een kleine greep uit het aanbod van brouwers: Bronckhorster Brewing Company, Grutte Pier, Uiltje Brewing Company, Muifelbrouwerij en vele anderen. De meeste brouwers zijn zelf aanwezig om tekst en uitleg te geven over al het lekkers dat aan de bierliefhebbers wordt gepresenteerd.

Masterclasses

Het festival biedt meer dan alleen honderden verschillende bieren om te proeven. Er worden ook diverse masterclasses gegeven, sommige inclusief een rondvaart over de Groningse wateren. Ook is er een masterclass Bier & Whisky. Daarnaast wordt er traditioneel een brouwwedstrijd gehouden. Amateurs strijden om de eer wie dit jaar het beste Cluyn bier heeft gebrouwen. Het complete programma vind je natuurlijk op de website van het Bierfestival Groningen.

Kaarten

Kaarten voor het bierdiner, het festival en de masterclasses zijn verkrijgbaar op de website van het festival. Hier kun je ook alvast je munten bestellen. Bierista's krijgen een flinke korting kaarten voor het bierdiner én op kaarten voor festival. Meer informatie hierover vind je op je persoonlijke accountpagina. Het is aan te raden de kaarten tijdig te bestellen. Voorgaande jaren waren de meeste sessies vroegtijdig uitverkocht.