Amstel Radler 0.0 Grapefruit, geen bier maar wel verfrissend

4 januari 2020
Je wilt een dorstlessend alcoholvrij bier. Dan lijkt een Radler geen gekke keuze. Radler is een soort mixdrank van bier met limonade. Ik koos voor de alcoholvrije Amstel Radler 0.0 met grapefruitsmaak.

Het witte blikje oogt heel clean. Radler Fris 0.0 lees ik en ik zie daaronder een grote doorgesneden grapefruit. In de groene cirkel staat duidelijk vermeld dat er 0% suiker is toegevoegd. Dat spreekt me wel aan, want toegevoegde suikers zijn gelijk weer extra calorieën. Daarnaast lees ik 'natuurlijk gebrouwen'. Geen idee wat ik daar mee moet of wat ik daarvan moet vinden.

Vaag kleurtje

Ik schenk de Radler in en zie een mistig, troebel drankje in mijn glas. Er zit iets schuim op, maar dat verdwijnt in een oogwenk. De kleur is een beetje vaag. Het is geel vermengd met het roze van grapefruit. Echt dorstopwekkend ziet het er niet uit.

Fris citrusfruit

De geur van grapefruit is duidelijk herkenbaar. Het geeft een fris en fruitige indruk. Dusdanig dat mijn speekselklieren automatisch aan het werk gaan. Als ik een slok neem proef ik ook grapefruit, fris citrusfruit, waaronder citroen. Het is dorstlessend en echt verfrissend. Ik moet zeggen: ik vind het lekker. Dan de vraag wat dit met bier te maken heeft. Op de ingrediëntenlijst staat: gerstemout, hop en hopextract. Het zal er ongetwijfeld inzitten, maar het gaat totaal ten onder aan de aroma's van citrusfruit

Weinig calorieën

Deze Amstel Radler 0.0 Grapefruit heeft in mijn ogen weinig te maken met bier. Het is een frisdrank, een smaakvolle, verfrissende drank voor bijvoorbeeld na het sporten. Deze Radler heeft slechts 13 kcal per 100 ml en dat is ongeveer eenderde van eenzelfde hoeveelheid Pilsener. Deze Amstel Radler 0.0 Grapefruit is onder meer verkrijgbaar bij diverse supermarkten.

Dry January

Bierista Alain Schepers trok in december het winnende lot op de redactie. Hij staat een maand lang droog. Hij is veroordeeld tot alcoholvrije bieren. Dat klinkt als een straf, maar is dat het ook? We hebben de afgelopen maanden al vele smaakvolle alcoholvrije bieren mogen proeven. Bovendien is het een feit dat al meer dan 1 op de 20 glazen bier die in ons land wordt gedronken een alcoholvrij bier is. Ben jij ook benieuwd wat Dry January aan ervaringen oplevert? Lees dan de komende weken mee.

Meer alcoholvrij

Bierista heeft een speciale 'alcoholvrij pagina'. Hier vind je alles over alcoholvrije bieren. In het kader van Dry January schreef Alain de volgende artikelen: