7,8

Gouden Carolus Indulgence Botanik 2017

Brouwerij Het Anker (27)

Gouden Carolus Indulgence Botanik is verrijkt met vlierbloesem, engelwortel, kruidnagel en rozemarijn.

Details

Bierstijl
Alcohol
11.7%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,8

Het oordeel van de Bierista's

Gouden Carolus Indulgence Botanik 2017 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,8 door onze Bierista's

7,8

Smaak

7,7

Zicht

7,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"Lekker kruidig blondje met fris fruitige afdronk "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Troebel geel met mooie schuimkraag

7,5 Neus De citrus/ kruidgeuren spatten uit het glas

7,8 Smaak Volle blonde fris kruidige afdronk , kruidnagel haal je er goed uit

Spijssuggestie Truffelworst blauwe kaas

7,5

"Net als bij Speculator van SNAB is het de speculaas (koek) kruiderij smaak die dit blonde bier bij uitstek geschikt maakt voor Sint Nicolaas avond en de periode er omheen. Op zijn best met de geschikte (kruidige en zoete) spijzen erbij, want (anders) geen regelrechte doordrinker door de iets te overheersende kruiden tonen. Overigens afkomstig van wat andere kruiden dan je denkt, ontdek je zo meteen. Indulgence (engels voor bron van vermaak, genot, verwennerij) heet dit bier en staat op de grote 75 cl. fles. Deze Limited Edition uit 2017 is er een uit een serie gelimiteerde bieren, die jaarlijks met wisselende inhoud worden uitgebracht. Deze Botanik is de 3e smaak expressie. Tijdens de rijping zijn toegevoegd de botanische vlierbloesem, engelwortel, kruidnagel en rozemarijn. Het is ongefilterd bier met nagisting in de fles. Door de alcohol (8,5 %) ook winter verwarmend. Overigens opschieten geblazen nu, want de tenminste houdbaar tot datum is eind 2018."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Alcohol

7,4 Zicht Geel met oranje en ondoorzichtig. Schuimkraag vol, wit en medium naar grof. Redelijk stabiel.

7,4 Neus Licht moutige, wat kruidige en voorts enigszins verfrissende opgewektheid van dennennaalden geur.

7,5 Smaak Volle, alcoholische (8,5 %) iets te speculaas kruidig lijkende smaak met ergens ook wat zoet en iets fruitigs. In de nasmaak licht fris en beetje kruiderij.

Spijssuggestie Kruidige en zoete smaken (zie ook de Speculator van SNAB).

8,0

"Mooi zwaar blond bier vol met kruiden."

Esther Boot

2.770

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,2 Zicht Oranje gelige kleur. Troebel met een goede schuimkraag.

7,0 Neus Moutige geur met een vleugje kruiden. Doet mij denken aan de lente.

8,0 Smaak Heerlijk kruidige bier. De kruiden met name de vlierbloesem is aanwezig maar niet teveel. Het bier heeft een lichtzoete afdronk.

Spijssuggestie Lekker bij pittig eten zoals een curry.

Een opener die je dag afsluit?!

Heineken heeft een high tech oplossing voor een low tech probleem. Een bijzondere opener die luistert naar de naam 'The Closer'.

Verder lezen

Grolsch en Brouwersnös brouwen samen bier voor Slag om Grolle

Grolsch en Brouwersnös hebben samen een bier gebrouwen ter gelegenheid van het evenement De Slag om Grolle.

Verder lezen

Brand bewijst: Bier is emotie

Heineken bracht deze week nieuws over Brand naar buiten. Een storm aan reacties volgde. Hoe bier emoties kan losmaken.

Verder lezen

AB InBev brouwt met groene energie

Er worden vele miljarden glazen bier gebrouwen met solar. AB InBev loopt voorop als het gaat om het gebruik van duurzame energie.

Verder lezen