8,3

100 Watt Wrecking Ball

Stadsbrouwerij Eindhoven (76)

100 Watt Wrecking Ball is een Barley Wine. Zoet bier met de duidelijke aanwezigheid van rozijnen. Een ware knaller met zijn 15%.

Details

Bierstijl
Alcohol
15.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
15 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,3

Het oordeel van de Bierista's

100 Watt Wrecking Ball is beoordeeld met een gemiddelde van 8,3 door onze Bierista's

8,3

Smaak

7,9

Zicht

8,1

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,1

"Heerlijk sterk bier met een zachte afdronk"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,7 Zicht Rood en weinig schuim

8,1 Neus Vanillie en mout beetje veel alcohol

9,1 Smaak Zwaar alcohol moutig en vanilie

Spijssuggestie Bbq salade's zoete desserts en belegen kazen

7,5

"Een zeer krachtige barley wine. De 15% alcohol proef je ook heel goed terug in het bier, wat voor de smaken pas goed tot zijn recht komt als het bier warmer wordt. Rechtstreeks uit de koelkast is het vooral de alcohol die je proeft. Later komen de smaken van gebrande mout, karamel, wat hop bitters en een beetje een rookwaar boven drijven. Al met al een redelijke barley wine die wat mij betreft wat te ‘boozy’ smaakt."

Ben Maas

8.375

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Robijnrood-bruin met weinig crème kleurig schuim. Het bier is zeer troebel.

8,0 Neus De intense neus wordt prettig als het bier wat warmer wordt. Geuren van de gebrande mout, karamel en wat banaan.

7,5 Smaak In de smaak komt vooral het alcoholisch karakter naar voren. Daarnaast gebrande mout, karamel en hop bitters. Een een hint van wat rook.

Spijssuggestie Dit krachtige bier zou ik niet bij het eten serveren. Een mooi kaasplankje met oude pikante kazen lijkt mij het beste passen.

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen