8,3

100 Watt Wrecking Ball

Stadsbrouwerij Eindhoven (76)

100 Watt Wrecking Ball is een Barley Wine. Zoet bier met de duidelijke aanwezigheid van rozijnen. Een ware knaller met zijn 15%.

Details

Bierstijl
Alcohol
15.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
15 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,3

Het oordeel van de Bierista's

100 Watt Wrecking Ball is beoordeeld met een gemiddelde van 8,3 door onze Bierista's

8,3

Smaak

7,9

Zicht

8,1

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,1

"Heerlijk sterk bier met een zachte afdronk"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,7 Zicht Rood en weinig schuim

8,1 Neus Vanillie en mout beetje veel alcohol

9,1 Smaak Zwaar alcohol moutig en vanilie

Spijssuggestie Bbq salade's zoete desserts en belegen kazen

7,5

"Een zeer krachtige barley wine. De 15% alcohol proef je ook heel goed terug in het bier, wat voor de smaken pas goed tot zijn recht komt als het bier warmer wordt. Rechtstreeks uit de koelkast is het vooral de alcohol die je proeft. Later komen de smaken van gebrande mout, karamel, wat hop bitters en een beetje een rookwaar boven drijven. Al met al een redelijke barley wine die wat mij betreft wat te ‘boozy’ smaakt."

Ben Maas

8.375

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Robijnrood-bruin met weinig crème kleurig schuim. Het bier is zeer troebel.

8,0 Neus De intense neus wordt prettig als het bier wat warmer wordt. Geuren van de gebrande mout, karamel en wat banaan.

7,5 Smaak In de smaak komt vooral het alcoholisch karakter naar voren. Daarnaast gebrande mout, karamel en hop bitters. Een een hint van wat rook.

Spijssuggestie Dit krachtige bier zou ik niet bij het eten serveren. Een mooi kaasplankje met oude pikante kazen lijkt mij het beste passen.

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen