7,6

Vos Don Aart

Stadsbrouwerij Vos (12)

Als hoofd van een familie bedrijf is hij een belangrijk persoon die bovenaan de hiërarchie staat. Hij maakt de belangrijke beslissingen die nodig zijn en geeft iedereen raad als hij erom vraagt. Nu eren we hem met een mooi bier. De Don Aart, een Barley Wine van 9,5% alcohol. Een volmout bier zonder toevoegingen. Hij is vol van smaak met tonen van gebrande mout en karamel, daarbij een hint van rood fruit en blauwe bessen, gevolgd door een aangename bitter. Een bier om van te genieten in de donkere dagen.

Details

Bierstijl
Alcohol
9.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,6

Het oordeel van de Bierista's

Vos Don Aart is beoordeeld met een gemiddelde van 7,6 door onze Bierista's

7,7

Smaak

7,5

Zicht

7,6

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"Bier met een interessante geur. Geroosterde mout, zoet en een fruitig tintje. Smaak sluit zich hier mooi bij aan. Vol in de mond, met een lekkere smaak en nasmaak. Jammer genoeg wat plat door het gemis aan koolzuur. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Donker bruin, helder bier met een licht bruine, kleine kraag van grove bellen, die vlug inzakt.

8,0 Neus Geroosterde mout, zoet, met een fruitige ondertoon. Interessante geur.

8,0 Smaak De geur voorspelde het al. Geroosterde mout, zoet en karamel in de smaak. Het fruitige komt in mindere mate door. Wat plat in de mond, door het gebrek aan koolzuur. Interessante smaak, en een lekkere nasmaak waar een lichte drop toon in zit.

Spijssuggestie Biefstukje met gebakken aardappeltjes.

7,8

"Heerlijke volle barleywine "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,4 Zicht Roodbruin, vrij helder met mooie licht crèmekleurige schuimkraag

7,7 Neus Rozijnen zoetmoutig fruitig

8,0 Smaak Zoetmoutig , karamel rozijnen mooie afdronk

Spijssuggestie Diner met een goed stuk vlees

7,1

"Een zoetmoutige en fruitige barley wine met aangename bitter."

Gijs Pullen

28.843

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht oranjebruin, volle schuimkraag

7,0 Neus zoetig en licht fruitig

7,1 Smaak zoetmoutig en fruitig, tonen van karamel, mooie bittere nasmaak

Spijssuggestie pittabroodje shoarma

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen